Annons:

Efterlängtat spårarbete i Virserum är slutfört: ”Ska stå sig i 25-30 år

Arbetet vid järnvägsövergången i centrala Virserum är klart och Mikael Kronstrand är nöjd med resultatet. Foto: Föreningen Smalspåret Växjö-Västervik

Efterlängtat spårarbete i Virserum är slutfört: ”Ska stå sig i 25-30 år"

Det efterlängtade spårarbetet vid järnvägsöverfarten i Virserum är slutfört. En tystare och bekvämare korsning har skapats. 
– Det lär hålla i många år framöver, säger Mikael Kronstrand, banchef på föreningen Smalspåret Växjö-Västervik.

Annons:

 Spårarbetet över riksväg 23 i Virserum är klart efter en intensiv arbetshelg. Tågen har nya spår att köra på och bilarna får en mjukare och bekvämare överfart vid vägkorsningen mellan riksväg 23 och järnvägen i Virserum. 

Den nämnda vägkorsningen var avstängd så trafiken leddes om genom samhället från lördag morgon till måndag eftermiddag. Arbetet tog lite längre tid än vad som var beräknat. 

– Arbetet har på det stora hela gått bra. Det blev inte klart så tidigt som vi ville så det blev ett par timmars fördröjning. Vi la asfalten vid 13-tiden i måndags och släppte på trafiken någon timme senare, säger Mikael Kronstrand. 

"Ska stå sig i 25-30 år"

Structur har utfört arbetet med att riva upp asfalt, byta räls och sliprar, placera dämpande gummimattor som underlättar för trafiken och lägga ny asfalt.

– Den gamla rälsen var slut och hade skador. Det har hänt att maskiner har fastnat med snöplog och all tung trafik trycker sönder räls och sliprar. Nu ligger det svarta gummimattor över vägen så det blir mer bekvämt att passera järnvägsövergången, säger Mikael Kronstrand. 

Han är mycket nöjd med resultatet och hoppas att det vidtagna åtgärderna ska hålla i 25-30 år. 

– Nu får vi hoppas att det står sig i 25-30 år innan vi behöver göra om det igen. Det kan inträffa att det blir skador och att det händer saker. Förhoppningsvis ska vi få så pass lång livslängd på det utan att göra några större ingrepp. 

Smalspårsföreningen har varit behjälpliga under helgens arbete och tackar allmänheten för visad hänsyn till följd av den omledda trafiken. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt