Annons:

Anpassade garagets kostnad korrigerades på möte:

Det har kostat 300 000 kronor att sänka golvet i det nuvarande ambulansgaraget i Virserum. Foto: Privat

Anpassade garagets kostnad korrigerades på möte: "Väldigt odramatiskt"

Kostnaden för att skapa ett anpassat garage för Virserums nya ambulansfordon gick på 300 000 kronor. 
– Det är ett högt belopp för en åtgärd som inte har varit möjlig tidigare när jag efterlyste det för flera år sedan, säger Anders Andersson (KD), oppositionsråd i Region Kalmar län. 

Annons:

Den nya ambulansbilen i Virserum var varit i drift i ungefär en månad och garaget är numera anpassat för den nya större modellen Volvo XC90 i form av en golvsänkning.

I samband med regionstyrelsens budgetberedning förra veckan presenterade Region Kalmar läns tjänstemän kostnaden för golvåtgärden i det gamla ambulansgaraget. Regionen meddelade initialt att det kostade en miljon kronor, en siffra som korrigerades till 300 000 kronor en stund senare på mötet. 

– Det är ett högt belopp för en åtgärd som inte varit möjlig tidigare när jag efterlyste det för flera år sedan. Nu gör man det för att lösa ett problem under ett par månader. Det är lite märklig handläggning, det tycker allmänheten och även jag när man ska hantera skattepengar. Samtidigt är det viktigt att vi nu kan slå fast att trots dessa lite märkliga turer så ska nu det för framtiden vara klarlagt att en ambulans ska vara placerad i Virserum, säger Anders Andersson (KD). 

"Inte exakt koll på exakta siffran"

Martin Idethun, förvaltningschef vad gäller regionservice på Region Kalmar län, berättar att en regionpolitiker ställde frågan om kostnaden för att bila upp golvet i nuvarande ambulansgaraget. 

– Det var inget underlag som var med i budgetberedningen från vår sida. Under redovisningen kom frågan om vad det kostade att genomföra förändringarna i den gamla ambulansstationen och det lämnades ett svar på frågan. Kostnaden var 300 000 kronor för att justera golvet i garaget för att få in den nya ambulansen. Det är en tillfällig lösning för att verksamheten ska kunna fungera, säger Martin Idethun.

Vad har du för kommentar till att regionen presenterade en kostnad på en miljon kronor som därefter korrigerades till 300 000 kronor?

– Vi har 200 pågående projekt och tjänstemannen hade just där och då, på en fråga som inte fanns med i redovisningen, inte exakt koll på exakta siffran. Jag tycker att det är väldigt odramatiskt. Tjänstemannen gjorde en korrigering till den korrekta siffran, säger Idethun. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt