Annons:

Hampus Thorstensson ser fram emot att dra igång den obemannade butiken i Vena i slutet av sommaren. Foto: Ossian Mathiasson

Det lokala i fokus när nya matbutiken byggs – så ser tidsplanen ut

Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryd siktar på att dra igång sin obemannade butik i Vena i slutet av sommaren. 
– Bygglovsansökan är inskickad och allt som vi gör med butiken är lokalt, säger Hampus Thorstensson. 

Annons:

Hampus Thorstensson berättar att alla papper är inskickade och att ärendet ligger hos bygglovsnämnden.

– Vi har haft bra samtal med dem. De förstår vår situation på ett bra sätt och vi förstår deras förförande också. Vi har kommit en väldigt bra bit på vägen. Vi har haft bra hjälp med att ta fram allt som vi behöver ha med kunniga arkitekter som har ritat upp byggnaden, säger Hampus Thorstensson. 

Den nya obemannade och dygnet runt-öppna butiken "Matlådan i Vena" är under byggnation. Butiken blir 38 kvadratmeter stor, varav 29 kvadratmeter är effektiv butiksyta. 

– Allt som vi gör med butiken är lokalt, vilket jag tycker är både häftigt och roligt. Kåken i sig kommer från Storebrolyan. Vi har specialbeställda hyllor från Polyform och Torbjörn Falk, husritare från Vimmerby, som är arkitekten bakom bygget. Hela kedjan som vi jobbar med för butiken är lokal från första till sista spik. Storebrolyan jobbar också med lokala leverantörer av sitt virke så det är jätteroligt att vi kan göra en butik med sådan lokal förankring, säger Hampus Thorstensson. 

Trolig öppning i september

Om allt rullar på som de hoppas så ska de vara igång mot slutet av sommaren, troligtvis i augusti/september. 

– Vi har ett datum då det inte borde vara möjligt att öppna. Det är att öppna runt den 1 september. Man kan säga att vi har tre planer. Plan A är den plan som aldrig riktigt stämmer och då ska vi öppna i mitten på augusti, från det att vi har arrendekontraktet. Om det klaffar med kylskåpsleverantörer, elinstallatörer och luftkonditioneringsinstallatörer så tar det inte många dagar för oss att öppna. 

– Vi har ett preliminärt plan B-datum på den 1 september. Plan C är inte tidsbestämd utan det är om all form av djävulskap skulle inträffa.

Är det mest troligt med öppning den 1 september?

– Plan B brukar alltid vara den plan som går igenom. Vår ambition är att vi ska vara igång så fort som möjligt men vi kan inte vara igång före den 15 augusti. 

"Vill gärna äta upp den"

Hampus Thorstensson är tacksam för bemötandet från invånarna i Vena och att de står ut i väntan på att butiken ska öppna. 

– Vi förstår att det är frustrerande att inte ha en butik igång. När man har smakat på frukten så vill man gärna äta upp den. Vi har gjort en lite långsammare process men vi vet också att det kommer hålla längre. Det ska funka i fem, tio, 15, 20 år framöver. Vi är igång med hyll- och kylstrukturer och allt möjligt. Vi siktar på 1 200 varor i sortimentet. Vi spänner bågen och säger att vi kommer kunna effektivisera så pass mycket. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt