Annons:

Swedbanks kontor i Hultsfred har varit stängt denna vecka och ska fortsätta att vara det i ytterligare sju veckor. Foto: Ossian Mathiasson

Hultsfredskontoret håller stängt i åtta veckor – Månsson förklarar varför

Swedbank I Hultsfred stänger sitt kontor i åtta veckor denna sommar. Anledningen är att kunderna har blivit allt mer digitala under pandemin, enligt kontorschefen Ulf Månsson. 
– Det är inget flöde in på kontoret som det har varit tidigare år, säger han. 

Annons:

Denna sommar väljer Swedbank i Hultsfred att hålla semesterstängt i åtta veckor, från vecka 27 till vecka 34, en nyhet som Vimmerby Tidning var först med att rapportera om på torsdagen. 

Ulf Månsson, kontorschef för Swedbanks kontor i Oskarshamn och Hultsfred, berättar att de har märkt att kundflödet är ännu lägre än vad det brukar vara sommartid. 

– Att hålla sommarstängt är något som vi har haft under flera år. Det är klart att det har blivit några veckor extra beroende på digitaliseringen och mindre kunder som besöker kontoret, säger Ulf Månsson och fortsätter:

– Anledningen är att kundflödet till bankkontoret har minskat väldigt mycket under det senaste året. Det har mycket med pandemin att göra. Kunderna väljer helt enkelt andra vägar för att lösa sina ärenden, framför allt via den digitala vägen. För de som inte har datorer så är det telefonen man använder för att komma i kontakt med vårt kontaktcenter. Det är något som har utökats väldigt mycket det senaste tiden. Det är pandemin som har gjort att det har blivit på det viset.

Öppnar i slutet av augusti

Ulf Månsson berättar att hela samhället går igenom en förändring vad gäller digitala tjänster och hur man träffas till följd av pandemin.

– Vi har märkt att kundflödet har minskat väldigt mycket sista året utifrån hur det var 2019. Vi ser att många, många fler använder de digitala tjänsterna. Det är inte försvarbart att ha personal i Hultsfred när det inte kommer några kunder på det sättet. Personalen som är i Hultsfred är på Oskarshamnskontoret så länge man inte har semester.

Du kan bekräfta att kontoret öppnar måndagen den 30 augusti (vecka 35)?

– Absolut, det kommer vi göra. Vi har inga planer på att stänga ner Hultsfredskontoret. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt