Annons:

Årets första utställning på Kopparslagaren – efter långt uppehåll

Galleri Kopparslagaren och Folkparkens vänner har ordnat en nostalgiutställning som öppnar i morgon (lördag). Foto: Privat

Årets första utställning på Kopparslagaren – efter långt uppehåll

Efter ett långt coronauppehåll står Galleri Kopparslagaren inför årets första utställning som går under namnet ”Folkparksnostalgi”.
– Det är nostalgi med folkparkerna som grundtema, säger Lena Ewensson, ordförande i Kopparslagaren. 

Annons:

Konstföreningen Kopparslagaren i Hultsfred ställde in vårens fem utställningar på grund av coronapandemin och lät höstens schema ligga kvar precis som planerat. 

Nu står det klart att utställningen ”Folkparksnostalgi” anordnas precis som det var tänkt och blir därmed årets första utställning på Kopparslagaren. 

– Kopparslagaren har utställningen men Folkparkens vänner har samlat ihop grejer tillsammans med oss. Folkparkens vänner har arrendet av Folkets park i Hultsfred så de har dragit igång arbetet med att vårda och utveckla området. Många har väldigt mycket minnen från folkparken så som det var förr, säger Lena Ewensson.

Utställningen väcker gamla minnen

Utställningen består av affischer, rekvisita och gamla minnen och har öppet lördag och söndag denna vecka samt torsdag-söndag kommande vecka. 

– Man kan se originalaffischer från 1934 och tidigare än så, kort, bilder och program som det har varit med revyer och artister. Vi har en hel tavla som visar hur entrébiljetterna såg ut. Vi har en gammal kaffekvarn och en kopparkaffekanna som användes i folkparken i kaffestugan, säger Lena Ewensson. 

Korpens tipspromenad börjar och slutar på Galleri Kopparslagaren på söndag. 

– En av frågorna finns inne i Kopparslagarens lokaler. Utställningen är fortfarande coronaanpassad så det är ingång på ena sidan och utgång på andra sidan.

"Folk har lämnat in saker"

Rosie Folkesson, ordförande i Folkparkens vänner, ser med stor tillförsikt fram emot den nostalgiutställningen. Det var från början en idé från Kopparslagaren där de frågade om Folkparkens vänner hade lust att iordningställa en utställning. 

– Jätteroligt att få se hur allt startade och följa processen med både upp- och nedgångar och se alla affischer från 40-50-talet. Det är helt suveränt att folk har lämnat in saker som de vill ha med i utställningen. Vi har också fått in minnen som folk har skickat efter att vi har gått ut med att folk ska komma med minnen från folkparken, säger Rosie Folkesson.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt