Annons:

Kopparslagarens julutställning öppnar i dag – här är medlemmarna som ställer ut

Här är två av konstverken som går att betrakta på Kopparslagarens julutställning som öppnar i dag (lördag). Foto: Privat

Kopparslagarens julutställning öppnar i dag – här är medlemmarna som ställer ut

Galleri Kopparslagaren i Hultsfred är redo för årets julutställning där föreningens medlemmar visar upp sina alster. 

Annons:

Kopparslagarens medlemsutställning öppnar i eftermiddag och pågår fram till 12 december. Medlemmarna i föreningen visar upp sina alter och utbudet är blandat. Det är 22 medlemmar som medverkar i årets julutställning.

– Det är bland annat målningar, tavlor, blyertsteckningar, textil, dockkläder, virkade bokmärken. Det är mycket smått och gott, säger Lena Ewenson, ordförande i Galleri Kopparslagaren. 

Årligt återkommande utställning

Det är en årligt återkommande utställning som har vernissage i eftermiddag. I samband med nästa helgs julskyltning anordnas en hel del utomhusaktiviteter vid Kopparslagaren.

– Vi i föreningen bjuder på glögg och föreningar och företagare säljer bland annat julkärvar, hemmagjord julsenap och fågelmat. Det blir lite extra i samband med julskyltningen, säger Lena Ewenson. 

Konstföreningen har under hösten anordnat flera utställningar och den kommande julutställningen är den tredje i ordningen efter coronauppehållet. 

– Vi kör på som vanligt och har öppet. Vi har lapparna uppsatta där det står att man ska hålla avstånd om det skulle bli mycket folk.

Fakta

Här är medlemmarna som ställer ut med sina alster på julutställningen: Annika Mikkonen, Berit Flystam, Birgitta Johansson, Brita Carlsson, Christina Berg, Emma Jansson, Eva Lind, Eva-Britt Sundlöf, Geertjan Plooijer, Gepke Hoogland, Gunilla Karlsson, Inga-Greta Thuresson, Inger Bernsholt, Kerstin Lund, Lena Ewenson, Lena Loiske, Lina Anemyr, Malin Hjalmarsson, Marita Karlsson, Marita Petersson, Minna-Maria Jonsson, Solveig Andersson och Steve Balk. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt