Annons:

  • Uppskattad tradition – häftigt race i bäcken

    6B på Lindblomskolan har en tradition att arrangera ett barkbåtsrace då eleverna delar upp sig, täljer barkbåtar och tävlar mot varandra. Foto: Rickard Rosin

  • Uppskattad tradition – häftigt race i bäcken
  • Uppskattad tradition – häftigt race i bäcken

Uppskattad tradition – häftigt race i bäcken

Vi i 6B på Lindblomskolan i Hultsfred har en sak som vi gör varje år och det är barkbåtsrace då vi delar upp oss och täljer barkbåt så vi kan tävla mot varandra.

Annons:

När vi täljde barkbåtarna delade vi klassen i två grupper, då en grupp gick över vägen för att tälja hos Rickard Rosin vår lärare som hade täljknivar och bark. När halva gruppen gått till Rickard berättade han hur vi skulle tälja, först valde dem barkbit, fick en kniv och började tälja medans andra gruppen satt i klassrummet och jobbade. 

När de blev klara med att tälja blev varje båt olika, sedan var det andra gruppens tur och när man blev klar fick man göra en annan men vissa kände sig inte klara och tog hem för att fortsätta och fixa eller lägga segel.

 

”Barkbåtsracet" är en tävling hela 6B ser fram emot för då är vi ute tillsammans i naturen och tävlar för att bli barkbåtsmästare. Rickard som gjort barkbåt i flera år trodde att han skulle vinna men hans båt kom sist.

Tisdagen veckan efter skulle vi köra racet men vädret på måndagen skulle var bättre än vädret på tisdagen, så Rickard bestämde att vi skulle köra på måndag eftermiddag efter lunchen. När rasten var slut ställde vi upp med axelkompis och gick till bäcken i Hagadalsparken för att tävla, men först hade vi en genomgång om olika köl som fanns på båtar och reglerna som var att man inte fick putta på sin båt alltså ge fart annars blir man diskvalificerad och man fick inte hoppa i ån som många gjorde i fyran då vi tävlade och många fuskade.

Sen skrek Rickard nu kör vi efter att han pekat ut vart vi ska starta och då sprang alla och la sina båtar som följde strömmen och sedan var det bara att följa sin båt men många tappade bort dem medan andra kom till slutet. Ahmad Al Nasrala, Selma Råsmark Pihl, Alvin Edwall, Wilma Westrin och Alvin Myhr placerade sig ett till fem i racet. 

Ahmad Al Nasrala

Selma Råsmark Pihl

Alvin Edwall

Wilma Westrin

Alvin Myhr

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt