Annons:

Bilden är en genrebild.

LOKALT FÖRETAG SATSAR – INVESTERAR 20 MILJONER UTOMLANDS

Det lokala företaget Bergs Timber, med huvudkontor i Vimmerby, fortsätter satsa. Nu bygger man en ny lager- och logistikbyggnad i Lettland och satsar 20 miljoner kronor.

Annons:

Det skriver det börsnoterade bolaget i ett pressmeddelande på onsdagen.

"För att möta en stark efterfrågan på fönster och dörrar av trä i samband med renoveringar och nyproduktion, kommer koncernens dotterbolag Byko-Lat i Lettland att investera för att öka produktionskapaciteten", skriver Bergs Timber. 

En ny lager- och logistikbyggnad på 2 400 kvadatmeter kommer att byggas. Investeringen uppgår till 20 miljoner kronor och förväntas skapa en ökad kapacitet på 50 procent. Första kvartalet 2022 ska den nya lager- och logistikbyggnaden vara igång.

"Mycket goda utsikter"

Bergs dotterbolag Byko-Lat i Lettland har haft en stabil försäljningsökning på cirka tio procent per år, skriver företaget. Koncernens säljbolag Woodworks by Bergs spelar också en betydelsefull roll. 

– För att öka koncernens organiska tillväxt kommer vi under de kommande åren att löpande investera i befintlig verksamhet. Byko-Lats högkvalitativa produktion av fönster och dörrar är lönsam och har mycket goda utsikter. Årets förvärv av PTP-Group förstärker även behovet av en ökad kapacitet för koncernens huvudmarknad i Storbritannien, säger Peter Nilsson, vd och koncernchef för Bergs.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt