Annons:

Nu har industrihotellet börjat växa fram – ägaren avslöjar att mer är på gång

Nu börjar industrihotellet i kvarteret Batteriet växa fram. Leif Sörensen, ägare av Anncott Fastigheter AB, tycker det är roligt att satsa på hemmaplan efter att ha pendlat till Stockholm i alla år. Foto: Lotta Madestam

Nu har industrihotellet börjat växa fram – ägaren avslöjar att mer är på gång

Han har pendlat till Stockholm i 30 år och byggt uppemot 300 industrihotell där. Nu satsar Leif Sörensen på hemmaplan och såg till att Anncott Fastigheter AB blev först att etablera sig i kvarteret Batteriet.
Nu har det nya industrihotellet börjat växa fram – och inom kort lovar han avslöja en nyhet till.

Annons:

– Jag blev trött på allt pendlande och flyttade hem till Hultsfred på heltid, berättar han när vi träffas på platsen där arbetet med grunden till första industrihotellet har inletts.

– Jag hade egentligen tänkt ta det lugnt som halvpensionär, men så dök det upp en tomt i Västervik som jag tyckte var lämplig. Vi beslutade testa om konceptet skulle funka även där. Jag har säkert byggt 300 industrihotell i olika Stockholmskommuner under åren. Där stod folk i kö och ville köpa. Det var väldigt lättsålt.

Gick över förväntan

Det gick över förväntan i Västervik, samtliga 28 lokaler såldes på mindre än ett år. Då dök nästa tanke upp, att etablera sig på Krönsmon i Vimmerby.

– Det slutade med att vi köpte en tomt där också och testade samma koncept. Det visade sig fungera även där. Och när sedan det här nya området växte fram i Hultsfred, då blev det väldigt intressant det också, säger han och skrattar.

Det har med andra ord gått ”så där” med att ta det lugnt som halvpensionär.

– Jo, så är det nog, säger han och skrattar igen. Men jag har ju min son Christian Sörensen med mig som projektledare. Vi gör det här tillsammans.

Intresset avgör byggtakten

Leif Sörensen blev först att etablera sig på det sanerade området, där batterifabriken tidigare låg. Nu är byggandet av ett första industrihotell om tio lokaler igång. Hälften blir 50 kvadrat, andra hälften 72. I bygglovet ligger också med en övervåning om 25 kvadrat, som kunden kan tilläggsbeställa.

– Vi har börjat med grunden och räknar med att gjuta betonggolvet i mitten av nästa vecka. Vecka tio monterar vi stomme och tak och typ fem veckor senare är det dags för arbetet med fasaden, portar och fönster. Vi räknar med att vara klara framåt semestern.

Intresset avgör byggtakten.

– Vi bygger första etappen nu, så får vi se hur intresset blir. Utifrån det tar vi beslut hur vi gör med nummer två. Har vi sålt fem-sex lokaler när fastigheten står klar, då kör vi på med en gång. Går det däremot trögt, då kanske vi flyttar fram den byggstarten, men vi har ju möjlighet att hyra ut lokalerna också, även om vi helst vill sälja förstås.

Vad skulle du säga om intresset så här långt?

– Vi har en mäklare som hjälper oss. För två veckor sedan fanns fyra-fem som säger sig vara väldigt intresserade, men de väljer att avvakta till byggnaden växer fram, säger Sörensen och tillägger:

– Så var det även i Vimmerby, det gick trögt i början. Då var vi lite bekymrade faktiskt. När vi kom fram till årsskiftet hade vi sålt 4 av 16 lokaler, sedan sålde vi 10 på bara tre veckor. Det är lite så det fungerar, nu har vi i princip sålt alla lokaler där.

Mer nyheter på gång

Leif Sörensen har alltid varit Hultsfredsbo, så efter alla år som pendlare tycker han det är roligt att satsa på hemmaplan.

– Det är kul att Anncott blev först att etablera sig på Batteriet, om några månader vet vi vart det tar vägen, säger Leif Sörensen som redan nu kan berätta att han har mer på gång i kvarteret. Vad vill han dock inte säga nu.

– Det avslöjandet får avvakta något, det kommer visa sig i närtid.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt