Annons:

  • Hans Sandin hittade en gitarr på musikhotellet och underhöll folket på galan. Foto: Lotta Madestam

  • Hans Sandin, vd HS Powder Coating fick Företagarnas hedersamma pris "Årets Företagare". Ett pris som delats ut i över 80 år. Foto: Lotta Madestam

Årets företagare Hans Sandin hämtade sitt pris till starka applåder

Redan i förväg hade det avslöjats att Hans Sandin, ägare av HS Powder Coating utsetts till Årets företagare. På torsdagskvällen kunde han hämta sitt pris till varma applåder.
Och nu har han chans att gå hela vägen till Sverigefinalen som David Modig, vd på Modig Machine Tool, gjorde.

Annons:

Hans Sandin har så att säga kunnat ”suga på karamellen” i en månad nu. Företagarna i Hultsfred hade redan på förhands avslöjat att han blir Årets företagare. Ett pris som går till en särskilt framgångsrik företagare på orten, som uppvisar ”gott ledarskap, innovation och lönsamhet i verksamheten”, står det i kriterierna.

– Det är roligt att bli uppmärksammad, så mycket arbete som man lägger ner, sa Hans Sandin under galan. 

Vad var din första reaktion när du fick veta att du får priset i år?

– Jag blev lite tagen på sängen, eftersom man fick veta det på förhand. Jag har ju varit nominerad en gång tidigare, så det var jätteroligt att få priset i år.

En 80 år lång historik

Utmärkelsen har faktiskt delats ut i över 80 år, och nu var det Robin Körners tur, i egenskap av ordförande, att dela ut priset.

– Att få dela ut denna utmärkelse till en duktig företagare, som bidrar till vår kommuns välfärd, är ett av de mest ärofyllda uppdragen som förtroendevald i Företagarna, säger Robin Körner.

Hans Sandin och övriga kommunvinnare samlas i nästa steg i en regionfinal i Kalmar den 21 juni och alla de regionala vinnarna går sedan vidare till den stora Sverigefinalen.

David Modig, vd på Modig Machine Tool, som finns på orterna Virserum och Kalmar, gick hela vägen till finalen som i år avgörs i Stockholm i oktober, där 21 regionfinalister gör upp om den nationella titeln.

Fakta

Den vinnande motiveringen lyder:

Årets Företagare i Hultsfreds kommun är en genuin företagare och entreprenör med rötterna i en företagarfamilj.

Med affärsidén att leverera lackerade varor med hög kvalitet och korta ledtider till ett konkurrenskraftigt pris har Hans Sandin byggt upp ett fint företag med åtta anställda i dag. Företaget har ett miljötänk och arbetar ständigt för att utveckla och förbättra processerna så att den ska bli så skonsamt som möjligt för miljön.

Hans Sandin är en mycket värdig vinnare av titeln Årets Företagare i Hultsfred.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt