Annons:

Producerar för fullt nu – nya kunder har banat väg för utvecklingen

Ett år efter etableringen i Gårdveda industripark växte antalet anställda från en till två och nu produceras det för fullt. På bilden Hans Sandin tillsammans med Sven Nilsson och Johan Karlsson. Foto: Lotta Madestam

Producerar för fullt nu – nya kunder har banat väg för utvecklingen

Nu producerar HS Powder Coating för fullt med två anställda i Gårdveda industripark. Företaget har skrivit avtal med flera nya kunder, som banat väg för utvecklingen.
– Nu ligger vi på en takt på 10,5 miljoner kronor i omsättning här i Gårdveda och vid fabriken i Målilla, säger vd Hans Sandin.

Annons:

Siste februari 2022 skrev Hans Sandin på hyreskontraktet och blev först att flytta in i tidigare Glamox lokaler som blev industrihotell sedan det anrika lampföretaget flyttat sin produktion.

Efter en lite avvaktande inledning kör man nu för fullt på två man sedan i februari, nästan på dagen ett år efter etableringen.

– Jag gick från en till två anställda här där vi sysslar med pulverlackering. I början hade vi inte riktigt fullt, men efter det har vi taktat upp successivt till att köra för fullt, berättar Hans Sandin.

Det ena ger det andra

Kunderna ökar stadigt, bland annat är man totalentreprenör åt Aura Light i Vimmerby som svarar för tio-tolv procent av HS Powder Coatings ökning i Gårdveda fram till nu.

CNC Plåt i Västervik är en annan kund som växer stadigt. Ett samarbete som dessutom börjat resultera i andra nya kunder. Det ena har så att säga gett det andra.

– CNC Plåt tillverkar åt flera företag som de rekommenderar att lägga jobb hos oss eftersom de är så nöjda. Så nu har exempelvis designföretaget Mizetto, som finns i Kalmar, börjat lägga mer och mer lackeringsjobb hos oss. Det har gjorts på annat håll tidigare, men flyttats hit till Gårdveda, berättar Hans Sandin som gläds åt det fina omdömet från kunderna.

 Ökat omsättningen

HS Powder Coating, som har en fabrik även i Målilla, har ökat sin omsättning till 8,2 miljoner kronor, varav nya satsningen i Gårdveda svarar för 2,5 miljoner kronor.

– För tillfället ligger vi på en takt på 10,5 miljoner kronor. Det är ju lågkonjunktur men det känns ändå bra, det är inget som oroar. Vi har mycket att göra och fortfarande nya företag och projekt vi inte kommit i hamn med riktigt än. Det är bara att det är lite större organisationer det handlar om, så det tar lite tid. Så målsättningen för 2024 är att öka omsättningen till 15 miljoner kronor. 

Kan företaget komma att växa med fler anställa i Gårdveda?

– Inte för tillfället på grund av lågkonjunkturen, men det är målsättningen på sikt. Här finns potential, låt säga att vi skulle gå upp på skift då skulle vi kunna omsätta 20 miljoner kronor bara i den här fabriken. Det är ett realistiskt mål, säger Hans Sandin.

Visar ett minusresultat

Dock hamnar rörelseresultatet för 2022 på ett minus på runt 90 000 kronor. De höga elpriserna är en av anledningarna.

– Det är planerat att vi skulle få ett litet minus hur som, för vi har haft mycket kostnader när vi körde igång här. 2023 ser bra ut, det börjar generera pengar här nu, avslutar Hans Sandin.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt