Annons:

  • MILJONINVESTERAR I NY UTRUSTNING –

    Hans Sandin, ägare av HS Powder Coating, med fabrik i Målilla och Gårdveda har storsatsat i ny utrusning som gör lackeringsarbetet fyra gånger så effektivt. Det sedan man fått klart med flera nya kunder. "Sedan i april har vi ökat omsättningen med två miljoner kronor", säger han. Foto: Lotta Madestam

  • MILJONINVESTERAR I NY UTRUSTNING –

    Markus Larsson hyllar satsningen. "Vi slipper momentet med att hänga bitarna på vagnar, som vi tidigare var tvungna att lyfta undan. Nu är det bara att parkera i alla fack och skjuta in nya i lackeringen. Så det underlättar jättemycket att fullhänga och bara måla på hela dagen". Foto: Lotta Madestam

  • MILJONINVESTERAR I NY UTRUSTNING –

    Sven Nilsson lyfter av färdiglackerade hängrännor. Foto: Lotta Madestam

MILJONINVESTERAR I NY UTRUSTNING – "KLART MED FLERA NYA KUNDER"

HS Powder Coating i Målilla har tecknat avtal med två nya lokala kunder värt miljoner. Samtidigt har företaget investerat i ett nytt balksystem som gör lackeringsarbetet fyra gånger så effektivt.
– Sedan i april har vi ökat omsättningen med två miljoner kronor, säger Hans Sandin, ägare och vd.

Annons:

Produktionen är i full gång vid det här laget, sedan Hans Sandin skrivit avtal med två nya kunder från kommunen. Dels Plannja i Järnforsen, som omfattar även dotterbolaget Plannja Steinwalls i Landsbro, och Areco Direct i Virserum.

– Åt Plannja ska vi bland annat lackera takavvattning i specialkulörer, där vi tillsammans brutit fram alla deras kulörer och gjort recept på det, och för tillfället målar vi alla plåtinklädnader och huvar åt BoKlok, berättar Hans Sandin.

 Investering effektiviserar

Jobben åt de nya kunderna utförs i fabriken på Södra Långgatan. Där har företaget, med totalt åtta anställda, också satsat på ett balksystem som klarar upp till sexmeterslängder. En investering i storleksordningen två miljoner kronor.

– Det handlar om 35 balkar i taket där vi kan hänga upp totalt två kilometer hängrännor och måla dem på en gång. Den stora vinsten ligger i att vi kan köra större serier på en gång. Det här gör oss fyra gånger så effektiva, berättar Hans Sandin.

Betyder allt det här att det blir nyanställningar inom företaget?

– Nej, inte för tillfället. På grund av de höga elkostnaderna väljer jag att avvakta, för att se hur det utvecklar sig. Istället har jag hyrt in en personal, och fortsätter med det vid behov.

 Elen tuffare än corona

Hans Sandin är en av de företagare som belyst sin situation med att driva företag i zon fyra, där elpriset är som högst.

– Under 2020, fram till siste september betalade vi 487 000 kronor för elen, i år är kostnaden 1,2 miljoner kronor. Så strömmen är det tuffa, långt mycket värre än corona, säger Hans Sandin.

– Vi har lyckats öka omsättningen med två miljoner kronor sedan i april, men allt det har gått till elräkningarna. Nu gäller det att ”övervintra” och hålla huvudet ovanför vattenytan.

Flera nya projekt i pipeline

Utöver det kan Hasse Sandin avslöja att det ligger flera nya projekt i pipeline, värda ytterligare två-tre miljoner kronor.

Ror han dem i land är förutsättningarna väldigt goda att det blir nyanställningar.

– Ja, både här och i Gårdveda Industripark. Där fick vi så sent som i går klart med CNC Plåt i Västervik, som kan bli en av våra största kunder. Det tycks bara bli större och större. Åt dem lackerar vi plåtdetaljer till ventilation, designade återvinningsstationer för kontorslandskap och monteringsplåtar för belysning, som gjordes i lokalerna redan på Luxos tid.

Ser ni någon minskning hos övriga kunder, till följd av läget som råder med skenande kostnadsökningar?

– Vi har märkt en något mindre efterfrågan från en kund under tre veckor. Så något lite har det sjunkit, men det fyller ju samtidigt på med det nya så jag känner ingen oro för en lågkonjunktur.

Utan Hasse Sandin har snarare ambitionen att kunna öka omsättningen framöver.

– Ja, vi håller en rätt bra orderingång och till och med ökar. Så målet under 2023 är att öka omsättningen från dagens cirka åtta miljoner till kanske tio-tolv miljoner kronor.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt