Annons:

  • I en annars svår tid – företaget växer med större lokaler och mer personal

    HS Powdercoating, som ägs av Hans Sandin, har expanderat i Gårdveda Industripark med ytterligare 500 kvadratmeter. Foto: Lotta Madestam

  • I en annars svår tid – företaget växer med större lokaler och mer personal

    Möjligheten att inte bara måla, utan också montera och paketera har lagt grunden för expansionen i Gårdveda. På bilden: Pontus Nilsson och Roger Söreling.

  • I en annars svår tid – företaget växer med större lokaler och mer personal

    Hans Sandin visar det färdiga resultatet med designade sopkärl åt Mizetto AB i Kalmar. "Vi har utökat samarbetet med ytterligare tre produkter", säger Hans Sandin.

  • I en annars svår tid – företaget växer med större lokaler och mer personal

    Pontus Nilsson började i företaget förra veckan. "Det är intressant och väldigt nytt för mig. Kul med montering, det har jag inte sysslat med tidigare", säger han.

  • I en annars svår tid – företaget växer med större lokaler och mer personal

    Sven Nilsson och Johan Karlsson lyfter ner målade plåtdetaljer åt Järnforsens Plåtslageri.

  • I en annars svår tid – företaget växer med större lokaler och mer personal

    Inkommande gods i form av sopkärl som ska målas och monteras åt Mizetto.

I en annars svår tid – företaget växer med större lokaler och mer personal

I en trist tid med många konkurser kommer Hans Sandin istället med en positiv företagsnyhet. HS Powdercoating i Målilla växer med både större lokaler och mer personal.
– Vi har börjat med även montering och paketering åt en kund, säger han.

Annons:

Det är främst att Målillaföreaget fått förmånen att ta hand om montering och paketering åt kunden Mizetto AB i Kalmar som banat väg för expansionen. Men också det att man utökar antalet produkter som målas åt företaget gör att HS Powdercoating växer.

– Vi har haft Mizetto som kund en tid, men då genom CNC-Plåt. Nu är de en direktkund till oss. Det företaget växer något oerhört och i november körde vi också igång monteringen och paketeringen åt dem, förutom att de håller på att bygga upp ett lager här hos oss för att deras återförsäljare ska kunna ha snabba leveranser, säger Hans Sandin som också gläds åt att samarbetet utökats.

– Förutom designade sopkärl målar vi också planteringslådor för kontor och inom kort även sittbänkar, som är en ny produkt de just lanserat, och till våren ska vi också igång med rullbara arbetsplatser.

Vuxit successivt

Men det stannar inte där, kundregistret utökades helt nyligen med ytterligare två.

– Vi har även börjat måla propellrar till stora motorer och silar åt Press Kogyo Sweden i Oskarshamn och vi ska börja måla säten, motorhuvar och lite andra plåtar till BT-Truck. De har länge letat efter någon i närheten som kan göra det jobbet åt dem, men inte tänkt på oss. Nyligen godkändes vi som leverantör.

När HS Powdercoating flyttade in i Gårdveda Industripark för två år sedan började man med en anställd och en lokal på 1 000 kvadratmeter.

Antalet anställda har vuxit successivt och så sent som i förra veckan utökades styrkan till fyra genom Pontus Nilsson. Samtidigt som företaget växer med runt 500 kvadratmeter.

Betyder allt det här att företaget behöver växa med ännu fler anställda?

– Det törs jag inte säga än, jag vet inte riktigt hur stort det blir.

I en tid när andra företag går i konkurs satsar du. Hur kan du förklara det?

– Industrierna tuffar på rätt bra, samtidigt som jag får in nya kunder. Jag har stabila kunder, det känns bra, säger Hans Sandin.

Vad kan komma att bli nästa steg?

– Jag har fler projekt på gång som jag inte vågat ta tag i än. Jag måste känna efter så vi hinner med allt och att det inte växer för snabbt. Företaget ska dessutom kvalitets- och miljöcertifieras, det är ett omfattande arbete i sig som vi gör för att hålla en bra standard och som fler och fler kunder efterfrågar.  

Ökad omsättning och vinst

Bara de senaste fem månaderna har HS Powdercoating höjt omsättningen med två miljoner kronor, från 8 till 10,7 miljoner kronor.

– Intäktssidan blir lite dopad i år eftersom elstödet betalades ut så sent. Det höga elpriset har varit ett dilemma för oss, men trots det räknar jag med att göra ett rätt stort plus 2023, kanske sju-åtta procent.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt