Annons:

Lokalt företag förstärker organisationen:

Juristerna Mikael Langborger och Julia Engström får Samantha Jakobsson som ny arbetskamrat på Ludvig & Co. Kontorsenhetschefen Johan Svensson är mycket nöjd med rekryteringen. Foto: Ossian Mathiasson

Lokalt företag förstärker organisationen: "Servicen ökar"

Ludvig & Co fortsätter sin satsning på ökad service till sina kunder. Nu har företaget anställt ytterligare en jurist. 
– Servicen för våra kunder ökar i och med att vi utökar antalet jurister, säger Johan Svensson, kontorsenhetschef på Ludvig & Co. 

Annons:

Redovisnings- och rådgivningsföretaget Ludvig & Co satsar vidare och har sedan mitten av augusti fått ett nytt tillskott. Samantha Jakobsson har anställts som ny jurist och kliver in i den befintliga juriststaben som består av Julia Engström och Mikael Langborger.

– Vi har under lång tid känt att vi har behov av ytterligare en jurist. Våra kunder efterfrågar dessa tjänster mer och mer och vi känner att vi inte klarar av det med två jurister eftersom Julia och Mikael har fullt upp. Vi har gjort en gedigen rekryteringsprocess och har varit noga med att hitta Samantha. Det var stort intresse för den här tjänsten, säger Johan Svensson, kontorsenhetschef på Ludvig & Co.

Samantha Jakobsson tillträdde sin nya tjänst på Ludvig & Co den 15 augusti. 

– Det känns jättebra och jag är väl omhändertagen. Jag har precis flyttat tillbaka till Oskarshamn efter att ha bott i Stockholm i sex år. När jag såg att Ludvig & Co sökte en jurist så kände jag att det skulle passa bra. Det är ett jobb som passar min utbildning, säger Samantha Jakobsson. 

Vad har du för förväntningar?

– Nu till en början kommer jag få ge det lite tid och hänga på Mikael och Julia. Jag vill hjälpa folk så gott det går och bidra så mycket jag bara kan till företaget, säger Samantha Jakobsson. 

"Helt fantastiskt"

Johan Svensson gläds åt att företaget har hittat Samantha och att hon gör Mikael och Julia sällskap som jurist i norra Kalmar län. 

– Det är helt fantastiskt att Samantha, som är högutbildad och känt på livet i Stockholm, vill hem till Småland igen. Nu får vi och våra kunder glädje och nytta av hennes utbildning och erfarenheter här. Vi jobbar nästan alltid mot företagare men just när det gäller juridiken så är vi ofta ute mot privatpersoner. Det är en stor skillnad mot våra övriga tjänster, säger Johan Svensson. 

Ludvig & Co arbetar med juridik inom affärsjuridik, arrende- och nyttjanderätt, familjerätt, fastighetsrätt, mark- och miljörätt och avtalsskrivning i samarbete med Lexly. Företaget har flest ärenden inom familjerätten. 

– Det gäller bouppteckningar, bodelningar, testamente, samboavtal, generationsskiften och äktenskapsförord, säger Julia Engström. 

"Tillgänglig på ett annat sätt"

De tre juristerna är hemmahörande i Oskarshamn med omnejd. 

– Det är en fördel att vara placerade på samma ställe och det är lättare att komplettera varandra. Vi har vårt ”hemmakontor” i Oskarshamn och är ändå knutna till hela norra Kalmar län. Vi har fasta dagar där vi besöker de olika kontoren, säger Mikael Langborger. 

Företaget är fokuserade på att hjälpa privatpersoner, företag och fastighetsägare med all den juridiska rådgivning de behöver och erbjuder i samarbete med Lexly möjlighet att skriva avtal inom familjerätt och privatjuridik online. 

– Juridiken blir tillgänglig på ett annat sätt än vad den har varit tidigare när den är så digital. Man behöver inte boka ett möte, komma fysiskt och sitta med penna och papper utan man kan få ett samtal med alla handlingar i PDF-format. Det har gjort att efterfrågan har ökat. Min generation har blivit noggrannare med att skriva samboavtal och äktenskapsförord, säger Julia Engström. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt