Annons:

Han är ny chef på Vimmerbykontoret:

Johan Svensson från Järnforsen är ny kontorschef på Ludvig & Co:s kontor i Vimmerby. Foto: Ossian Mathiasson

Han är ny chef på Vimmerbykontoret: "Oerhört kompetent personal"

Johan Svensson från Järnforsen är ny kontorschef på Ludvig & Co:s kontor i Vimmerby från och med den 1 september. 
– Det ska bli jätteroligt att utveckla verksamheten som de nya ägarna har tänkt sig, säger Johan Svensson.

Annons:

Johan Svensson har varit nära eller jobbat i den skogliga verksamheten under hela sitt yrkesverksamma liv och haft chefspositioner i skogen sedan 1997 bortsett från de två senaste åren som verksamhetsutvecklare av skogliga verksamheter på E.ON. 

Han jobbade som områdeschef och förändringsledare på Södra mellan 1997 och 2008, hade nio år som vd på virkesmätningen i syd och kommer närmast från E.ON i två år. 

Nytt jobb för Svensson

På tisdagen gjorde Johan Svensson, som bor i Järnforsen, sin första arbetsdag som kontorschef på Ludvig & Co i Vimmerby. 

– Tanken är att jag ska försöka utveckla verksamheten ytterligare. Det är nya ägare till verksamheten och de är väldigt måna om det som har varit där jord- och skogsbruk är grunden. Det ska bli jätteroligt att utveckla verksamheten som de nya ägarna har tänkt sig. Jag måste också säga att det finns oerhört kompetent personal på kontoret i Vimmerby. Det är ett lag som har mycket kraft i sig, säger Johan Svensson.  

Vad ser du för skillnader jämfört med dina tidigare uppdrag?

– Det blir delvis en annan verksamhet. Det är en konsultverksamhet som har en stor bredd när det gäller bokföring, bokslut och skatterådgivning. Affärsutveckling ska vi jobba mycket med och det är sådant som intresserar mig mycket, att utveckla redan befintliga kunder och nya kunder i sina affärer. 

"Finns en stor kraft"

Han anser att Ludvig & Co, som tidigare gick under namnet LRF Konsult, har stor erfarenhet med många kunder inom jord- och skogsbruk. På kontoret i Vimmerby jobbar 22 personer. 

– Det finns en stor kraft hos företagen i Vimmerby kommun och Hultsfreds kommun. Jag vet hur hårt de jobbar och hur roligt det ska bli att få ta de här dialogerna med de önskar att utveckla företaget. Vi är måna om att behålla och utveckla kunderna, sedan ska vi titta oss omkring för nya kunder. 

– Jag har inte jobbat så tydligt i en konsultverksamhet som detta är men kundbasen är väldigt lik den jag har haft. Jag har varit i Vimmerby två dagar och jag känner igen flera av kunderna sedan min tid i skogen. 

Gillar företagets vision

Ludvig & Co:s vision är att vara Sveriges och Nordens bästa rådgivningsföretag, få småföretagarna att växa, våga lite mer än andra och skapa mer kundnytta. Johan Svensson gillar företagets vision och är väldigt glad över att han hoppade på det nya uppdraget. 

– Det ska bli riktigt roligt att möta kunderna framöver och personalen är väldigt kompetent. Företaget har hela tiden haft en bra bredd, nu är det mer att man ska utveckla affärerna med den befintliga och nya kunden. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt