Annons:

NATIONELLT FÖRETAG FLYTTAR IN PÅ GÅGATAN – DÅ KAN DET BLI VERKSAMHET I LOKALEN

Nu står det klart, det nationella konsultföretaget Afry flyttar in i den tomma lokal, där Handelsbanken tidigare hade lokal. Foto: Arkivbild

NATIONELLT FÖRETAG FLYTTAR IN PÅ GÅGATAN – DÅ KAN DET BLI VERKSAMHET I LOKALEN

Famera Fastigheter AB har klart med hyresgäst till Handelsbankens tidigare lokaler. Kontrakt har undertecknats med konsultföretaget Afry AB.
– För oss innebär det att vi byter ut en vakans mot hyreskontrakt och för Hultsfreds del berikas konsultbranschen ytterligare, säger vd Johan Erlandsson.

Annons:

Det handlar om det internationella konsultföretaget Afry med kontor i över 40 länder och runt 17 000 anställda globalt, som öppnar kontor i lokalen, vilket Vimmerby Tidning var först att berätta om.

– Vi har förhandlat sedan i våras, nu är kontraktet undertecknat. Betänketiden för den som ska skriva på ett hyreskontrakt är långt mycket längre idag, än i högkonjunktur, säger Johan Erlandsson, vd för Växjöföretaget Famera Fastigheter som äger H-Cityfastigheten sedan i december i fjol och som byggt upp handelsområdet Knekten.

Snart verksamhet i lokalen

Den 226 kvadratmeter stora lokalen har stått tom sedan i maj 2021, då Handelsbanken stängde sitt kontor i Hultsfred för att flytta all verksamhet till Vimmerby. Inom kort kommer en anpassning av lokalen att gå igång, för att den ska bli helt ändamålsenlig för nya hyresgästen.

– Det rör sig inte om så stora anpassningar, så det ska nog gå rätt fort, säger Johan Erlandsson.

Finns det något datum för när det kan komma bli verksamhet i lokalen igen?

– Det finns ett datum, men det är inget jag känner till. Men jag skulle säga denna sidan nyåret, säger Johan Erlandsson.

Vad betyder det här för er som fastighetsägare och för Hultsfred?

– Att vi byter ut en vakans mot ett hyreskontrakt och dessutom är det ju alltid trevligt när det finns hyresgäster i huset och skyltfönstren slipper gapa tomma, säger Johan Erlandsson och fortsätter:

– Och för Hultsfreds del berikas konsultbranschen ytterligare. Det är slipade ingenjörer, så får de jobb och det byggs behöver de också hitta anställda. Sådana här etableringar är viktiga för både små och stora orter.

Afry, med huvudkontor i Solna, är ett svenskt ingenjörs- och designföretag med verksamhet inom energi, industri och infrastruktur. Företaget bildades 2019, sedan ÅF, Ångpanneföreningen och finländska Pöyry slagit sig samman.

I närområdet har Afry sedan tidigare kontor i Västervik, Oskarshamn, Kalmar, Eksjö, Växjö och Linköping. Enligt uppgifter på företagets hemsida har de också ett kontor på Nytorpsvägen i Hultsfred.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt