Annons:

Han är Årets nyföretagare:

Johan Erlandsson, vd på Famera Fastigheter, utsågs till Årets Nyföretagare, av oppositionsrådet Tomas Söreling, th. Foto: Lotta Madestam

Han är Årets nyföretagare: "Gjort det omöjliga möjligt"

Famera Fastigheters vd Johan Erlandsson förärades priset Årets nyföretagare vid kvällens Företagargala. Det med motiveringen att han gjort det omöjliga möjligt genom att bygga upp en ny handelsplats i Hultsfred.
– Jag har aldrig blivit uppmärksammad tidigare, så det känns jättebra, sa Johan Erlandsson som hyllade Hultsfred i sitt tacktal. 

Annons:

Det låg en spänning i luften när oppositionsrådet Tomas Söreling steg upp på scen för att dela ut nästa pris på galan: Årets nyföretagare.

När Famera Fastigheters namn lästes upp, följdes det av långt ihållande applåder.

Det har knappast undgått någon att Famera Fastigheter lyckats bygga upp ett handelsområde i Hultsfred, där både Willys, Byggmax och Dollarstore etablerat sig. Om en vecka är det också dags för invigning av Nordic Wellness.

Fortsätter satsa i centrum

Men företagats storsatsning stannade inte där, utan i december blev det känt att företaget fortsatte sina satsningar i Hultsfred genom att dotterbolaget köpte H-city-huset för drygt 73 miljoner samt tomten Sänkan 4 intill kommunhuset där planen är att bygga ett fyravåningshus med bostäder.

Juryn menar att Famera Fastigheter gjort det omöjliga möjligt och därför förärades vd Johan Erlandsson priset Årets nyföretagare.

Det var en glad och tacksam pristagare som passade på att hylla Hultsfred i sitt tacktal.

– Här fanns rätt förutsättningar, det är gott virke i stan det måste jag säga. Jag har varit i många kommuner och bland de kommuner jag varit runt i, i södra Sverig har jag aldrig mött gladare, goare och ambitiösare människor som här i Hultsfred, sa han och rev ner stora applåder.

– Jag måste säga också att ni här är minst lika bra företagare som jag, så en applåd från min sida, sa Erlandsson ödmjukt.

De övriga nominerade var Virserums Järn- och Byggprodukter och Hultsfred Strandcamping.

Fakta

Den vinnande motiveringen lyder:

Pristagaren har gjort det omöjliga möjligt och byggt upp en ny handelsplats i Hultsfred. Genom förvärvandet av H-city satsar företaget även på centrumutvecklingen på orten.  

Som kronan på verket förvärvade även pristagaren under 2021 en tomt i centrala Hultsfred med avsikt att uppföra ett flerfamiljshus i flera våningar.  
Pristagaren har med bravur inlett ett arbete i att sätta Hultsfred på kartan!  

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt