Annons:

Vd:n om butikskedjornas inträde i Hultsfred:

Dollarstore ska etablera sig på handelsområdet i Hultsfred då kontraktet är påskrivet med Famera Fastigheter. De sista detaljerna återstår med Byggmax innan kontraktet är påskrivet. Foto: MostPhotos

Vd:n om butikskedjornas inträde i Hultsfred: "Borde vara mission impossible"

Willys ska in på det nya handelsområdet i Hultsfred. Dollarstore är också klart och det mesta pekar på att Byggmax ansluter. 
– Vi är överens om de stora grejerna men den sista lilla förhandlingen pågår med Byggmax, säger Johan Erlandsson på Famera Fastigheter. 

Annons:

Miljö- och byggnadsnämnden i Hultsfred har beviljat bygglovet för det nya handelsområdet. Tre butiker ska inrymmas i en 7 600 kvadratmeter stor lokal som blir åtta meter hög med ett innertak på 4,2 meter. 

Willys-etableringen är sedan tidigare klar och nu berättar Famera Fastigheters vd Johan Erlandsson om hur det går med Dollarstore och Byggmax. 

– Det som framkommer i bygglovshandlingarna behöver inte nödvändigtvis betyda att det är de som är hyresgäster men jag kan berätta att Dollarstore är helt klart. Kontraktet med Byggmax är inte underskrivet än, säger Johan Erlandsson.

Hur kommer det sig?

– För att inte tappa tid på ett bygglovsärende så kan man rita upp en byggnad på spekulation samtidigt som man för förhandlingar med vissa företag. Allt med Dollarstore är klart. Byggmax är klart på bygglovet, men det är inte klart mellan mig och butiken. 

Vad är det som återstår?

– Du vet de där sista småfrågorna. Vi är överens om de stora grejerna men vi försöker få till den sista lilla förhandlingen. 

"Låter som en segerintervju"

Han berättar att den norra delen av handelsområdet fylls med de här tre butikerna. Willys tar 3 000 kvadratmeter, Dollarstore lika mycket och Byggmax runt 1 500 kvadratmeter om kontraktet skrivs på. Arbetet pågår med att få in butiker på den södra delen. 

– Där kan jag inte bygga lika stort. Om jag maxar så kan jag få in två-tre butiker på 4 000 kvadratmeter. 

Tanken är att lokalen på den norra delen ska vara klar för inflyttning om ett år. 

– Det blir full fart skulle jag säga. Vårt projekteringsmöte har redan startat, det är alltid det som föregår innan man kommer dit med maskiner och kranar. Man sitter vid ett bord och tittar på ritningar så allt stämmer med mått och längd. När man har spikat det så är det full fart. Vi har kommit igång med inledande arbeten. Får vi upp stommen innan semestern så är det riktigt bra jobbat. 

Dina känslor kring detta?

– Det låter som en segerintervju men det är det absolut inte. Jag kan bara sammanfatta och konstatera att de här tre butikerna, varav två klara, är över förväntan för att vara Hultsfred. Man får inte glömma att vi är i Hultsfred. Lägger man till butiksdöden och corona och så borde det vara mission impossible men den enda sanna medicinen är att vi erbjuder rätt hyresnivå. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt