Annons:

Med Lisa som ägare ändrades beslutet – byrån blir kvar i Hultsfred

Länsförsäkringars Fastighetsbyrå blir kvar i Hultsfred. Lisa Danielsson, th, har beslutat att kontoret får finnas kvar. På bilden också kollegan Susanne Gustafsson. Foto: Simon Henriksson

Med Lisa som ägare ändrades beslutet – byrån blir kvar i Hultsfred

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling tänkte stänga sitt kontor i Hultsfred. Med Lisa Danielsson som ny ägare har de planerna ändrats.
– Det kändes som en självklarhet, säger hon.

Annons:

Kontoret skulle stängt vid årsskiftet. Nu är planen en annan, vilket Vimmerby Tidning var först att rapportera om. 

– Lokalen var uppsagd, men vi lyckades lösa det tillsammans med hyresvärden Famera Fastigheter AB. Det är jag tacksam för, säger 29-åriga Lisa Danielsson som är ny franchisetagare till Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Vimmerby och Hultsfred sedan månadsskiftet.

Hur gick dina tankar kring det tidigare beslutet att stänga kontoret i Hultsfred?

– Jag var ganska bestämd med redan från början att jag ville fortsätta ha kontoret öppet eftersom vi jobbar i båda kommunerna, säger Lisa Danielsson.

Vad har du fått för reaktion på beslutet?

– Jag har inte hunnit få några än. Men jag hoppas att det tas emot glatt, att vi finns kvar och kan erbjuda våra tjänster i Hultsfred. Mycket är digitalt idag, men det personliga mötet är fortfarande värt mycket och då vill jag erbjuda mina kunder i Hultsfreds kommun en plats att mötas på, mer lokalt.

Öppettider på sikt

Länsförsäkringars Fastighetsbyrå är redan inne i lokalen. Dock har man inledningsvis inga fasta öppettider.

– Tanken är att det ska bli fasta tider, ett par dagar i veckan till att börja med. Jag vågar dock inte säga när just nu.

Kan det bli tal om nyanställningar?

– Tanken är att vi ska klara det utan mer personal, så får vi titta vidare på det senare, om vi behöver utöka lite. För tillfället är vi två mäklare: jag och Susanne Gustafsson.

Hur skulle du säga att fastighetsmarknaden ser ut i Hultsfred?

– Den ser fortfarande bra ut. Det är klart att även vi påverkas av det som sker i omvärlden och man måste sänka förväntningarna just nu. Men, tillägger hon, vi har både köpare och säljare så det rullar på.

Fastighetsmarknaden påverkas kanske inte lika hårt här som i storstäderna?

– Så är det, här står det sig absolut stabilare. Vi är inte lika räntekänsliga eftersom vi har en lägre prisbild i Hultsfreds kommun.

Vad säljer man lättast idag?

– Fritidshus och gårdar. Fortfarande är den lilla röda stugan med vita knutar, gärna i enskilt läge, eftertraktad. Medan andra vill bo centralt, så det finns köpare till båda.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt