Annons:

Jinert expanderar i Hultsfred. Det är främst inom tunghanteringen jobben blir fler. Foto: Lotta Madestam

Företaget växer i Hultsfred – "Märker inte av någon lågkonjunktur"

Jinert expanderar i Hultsfred. Det är främst inom tunghanteringen jobben blir fler.
– Vi har fått mer kunder och lyckats utöka vårt område till att sträcka sig i en vidare omkrets, säger Peter Rauch, arbetsledare.

Annons:

Jinert, som finns på ett 20-tal orter, satsar fullt framåt. Det anställs över hela linjen. Depån i Hultsfred är inget undantag, utan där uppgår personalstyrkan nu till 15 anställda.

– Vi har helt nyligen utökat med en anställd och utöver det anställt ytterligare en som ersatt en tidigare medarbetare som slutat. Så vi har nyanställt två på kort tid, säger Peter Rauch.

Det talas ofta om bristen på kompetent personal, hur är det inom er bransch på en ort som Hultsfred?

– Det är jättesvårt, det är brist på utbildad personal. Nu har vi anställt en från Hultsfred och en från Vimmerby som jag ska lära upp, så det är en rätt lång läroprocess så att säga. 

Många och stora jobb

I Hultsfred är det främst inom tunggodshanteringen jobben blir fler kan Peter Rauch glädjande konstatera.

– Det är väldigt roligt. Vi får många nya jobb och vi har haft rätt stora projekt, ofta långt hemifrån. Exempelvis har vi fem man i Nyköping, där man river en fabrik och vi tar ut maskinerna, men vi servar ju även de industrier som vi har runt om på nära håll.

Växer i en vidare omkrets

Jinert flyttar allt som är tungt, allt från kassaskåp och verkstadsmaskiner till att man river eller flyttar hela fabriker. Man har två man stadigt vid OKG i Oskarshamn, som jobbat nästan två år med skrotningen av O1och O2.

– Det byggs ju inte så mycket hos oss här i Hultsfred, utan vi satsar på tunghanteringen istället för på kranar. Där är man väldigt beroende av byggsidan, säger Peter Rauch och fortsätter:

– Nu bygger ju exempelvis IKEA sin nya garderobfabrik och då är vi där med två kranar, annars är det som sagt tunghanteringen som vi ser växer. Vi har lyckats utöka vårt område, så vi åker längre numera, i en vidare omkrets.

Kan ni komma att behöva mer personal inom en snar framtid?

– Inte som jag känner för tillfället. Det är rätt krävande att lära upp ny personal, så man kan inte ha hur många nya medarbetare som helst. Det hotas ju med lågkonjunktur, vi har inte märkt av det än. Så låt oss hoppas att det dröjer än en tid, säger Peter Rauch.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt