Annons:

  • Frendos utbyggda butik invigdes i dag: ”Äntligen”

    Frendos ut- och ombyggda butik invigdes på fredagen och personalen är mycket nöjda med resultatet. Foto: Ossian Mathiasson

  • Frendos utbyggda butik invigdes i dag: ”Äntligen”

    Kommunalrådet Lars Rosander (C) klippte bandet under invigningen. Foto: Ossian Mathiasson

  • Frendos utbyggda butik invigdes i dag: ”Äntligen”

    Så här ser Frendo-butiken i Hultsfred ut invändigt. Foto: Ossian Mathiasson

  • Frendos utbyggda butik invigdes i dag: ”Äntligen”

    Håkan Carlsson, trea från vänster, trivs i den nya cafédelen på Frendo i Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

Frendos utbyggda butik invigdes i dag: ”Äntligen”

Om- och tillbyggnationen av Frendo i Hultsfred har pågått sedan förra sommaren. Butiken invigdes på fredagen – och slår nu om till en ny logga som matchar det nya konceptet inne i butiken. 
– Jag säger bara ”äntligen”, säger Leif Alexandersson, som driver Frendo tillsammans med hustrun Lotta. 

Annons:

Vår tidning har i flera omgångar rapporterat om att Frendo har vuxit ur sina lokaler på Aspedalsgatan i Hultsfred. 

”Vi behöver göra det effektivt för vår personal och våra kunder kommer att få det ännu bättre när vi bland annat gör plats för pakethantering, skapar förutsättningar för mer egen köksberedning och större ytor för våra kunder att slå sig ner hos oss eller handla”, sa Leif Alexanderson innan om- och tillbyggnationen skulle dra igång förra sommaren. 

Butiken har byggts ut med sju meter ut mot Gjutaregatan med hjälp av Bygg-Kjells som har haft ett gäng lokala entreprenörer till sin hjälp.

"Allt får bättre plats"

Klockan 11.00 på fredagen bjöd Frendo in till invigning av butiken och det var många som dök upp för att vara med på firandet. Kommunalrådet Lars Rosander (C) klippte invigningsbandet och Leif Alexandersson gläds över att butiken är klar och invigd. 

– Äntligen, vi har väntat länge på att få fira denna dag. Den sista detaljen med ny plåtinramning vid butiksentrén blev klart förra veckan. Nu är vi helt klara och det känns otroligt bra. Det har varit mycket förseningar på grund av världsläget plus att det har varit brist på bland annat material och plåt, säger Leif Alexandersson. 

Vad ser du för fördelar med den nya butiken?

– Vi har inte tagit in nya produkter utan vi har gjort allting mer synbart. Vi vill göra butiken tydligare och bättre för kunderna och se till att allt får bättre plats, säger Alexandersson. 

Det var kollegor inom Frendo, kunder, politiker och lokala hantverkare som deltog vid invigningen. 

– Vi trodde väl att det skulle komma folk, men inte så här pass mycket folk. Det är många som kommer hit och ser oss som en samlingspunkt. Vi har fått till en ny caféhörna som är välbesökt. 

"Uppskattar det vi har gjort"

Leifs dotter Martina Alexandersson är en av elva anställda i butiken och gillar den nya butiken. 

– Det är fantastiskt roligt att butiken är invigd och att det kom så mycket folk. Det blir ett lyft för oss som personal i och med att lokalen är rymligare och luftigare och försedd med bättre ljus och luft och allting. Kunderna uppskattar det vi har gjort och vi får många gånger höra hur fint och trevligt det är, säger Martina Alexandersson. 

Allt som finns i butiken har fått större utrymme. 

– Det är viktigt att allt som finns i butiken syns och jag hoppas att vi allteftersom kan öka vårt utbud. Vi satsar lite mer på smörgåsar och sallader som är egentillverkat från vårt eget kök. 

Hultsfredsbon Håkan Carlsson är en av sju personer som besöker Frendo i Hultsfred varje fredag. 

– Vi är stamgäster och har det här bordet under några timmar på fredagarna. Det var lite trångt förut så vi tycker att tillbyggnationen har blivit bra. Det är trevlig personal och bra service. Vi har haft traditionen i många år och tycker att vi har hittat hem. Vi förbereder söndagens Europatips och det blir mycket sportsnack, men inte politik, säger Håkan Carlsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt