Annons:

  • Frendo satsar vidare –

    Framför automattvätten gjuts en platta, som kopplas till Frendos reningsverk. "På serviceplatsen samlas luft och vatten, som kompletteras med en dubbeldammsugare och elektrisk mattvätt", berättar Leif Alexandersson. Foto: Lotta Madestam

  • Frendo satsar vidare –

    Arbetet påbörjades under måndagen och i morgon tisdag gjuts plattan. Foto: Lotta Madestam

Frendo satsar vidare – "Det här har vi velat göra länge"

Frendo i Hultsfred satsar på bilvårdsdelen, i syfte att främja miljön och hänga med i konkurrensen. Arbetet med en helt ny serviceplats och en gjuten platta framför automattvätten inleddes under dagen.
– Det här har vi velat göra länge, säger delägaren Leif Alexandersson.

Annons:

Frendos automattvätt används flitigt. Folk blir allt mer miljömedvetna och står inte hemma på garageuppfarten och tvättar sin bil i alls samma utsträckning som förr.

– Det finns mycket skit på bilarna, som olja, tjära från asfalten och nu är det också väldigt mycket zink i vårt avloppsvatten sedan de byggde om riksvägen med förzinkade mitträcken. När det regnar sprids det på asfalten och kommer på bilarna, säger Leif Alexandersson.

En önskan som funnits länge

Så den stora miljövinsten ligger i den platta som gjuts framför automattvätten och som kopplas till Frendos reningsverk.

– Så allt det som tidigare hamnade på asfalten hanteras på samma sätt som avfettningsmedlet inne i tvätthallen, så det inte går ner i dagvattnet, förklarar Leif Alexandersson.

På den nya serviceplatsen samlar man luft och vatten och kompletterar dessutom med en dubbeldammsugare och en elektrisk mattvätt, där mattorna stoppas ner så kommer de upp rena och torra.

Externt företag satsar i Hultsfred

Det har funnits en önskan länge att satsa på bilvårdsdelen. Nu blir det verklighet tack vare ett samarbete med Sterners i Dala-Järna.

– Vi har förhandlat med dem i drygt ett halvår för att få dem att satsa i Hultsfred. Nu ställer de sina maskiner här, en sådan satsning är annars svår att räkna hem för oss.

Hur stor investering rör det sig om?

– Totalt drygt 400 000 kronor, där vi går in med ungefär 150 000 kronor, Sterners resten. 

Klart under veckan

Arbetet med att bygga fundamenten påbörjades under måndagen och gick allt som planerat gjuts plattan under tisdagen.

– Vi räknar med att allt ska vara asfalterat och klart i slutet av veckan, säger Leif Alexandersson.

Vad innebär den här satsningen för företaget?

– Att vi förhoppningsvis blir attraktivare på bilvårdssidan. Det blir en uppdatering och modernisering som gör anläggningen komplett. Det gäller att hänga med i konkurrensen.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt