Annons:

  • Ny ägare till Frendo –

    Lotta och Leif Alexandersson har sålt Frendo i Mariannelund till Tobias Fungbrant. "Det känns jättebra att det blev en lokal köpare, både för de anställda och bygden", säger paret. Foto: Arkivbild

  • Ny ägare till Frendo –

    Lotta och Leif Alexandersson har drivit Frendo i Mariannelund sedan 2011. Nu har de bestämt sig för att fokusera på sin andra verksamhet, Frendo i Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

Ny ägare till Frendo – "Glada att det blev en lokal köpare"

Tobias Fungbrant från Funghult är ny ägare av Frendo i Mariannelund. Efter tio år lämnar Lotta och Leif Alexandersson över sin verksamhet.
– Det känns jättebra att det blev en lokal köpare, kommenterar Leif Alexandersson.

Annons:

Lotta och Leif Alexandersson har drivit Frendo i Mariannelund sedan 2011. Nu har de bestämt sig för att fokusera på sin andra verksamhet, Frendo i Hultsfred.

– Det är många som varit intresserade av att köpa, säger Leif Alexandersson. De seriösa har varit i vart fall sex-sju stycken.

Lokal köpare viktigt

Till slut landade man i att sälja till Tobias Fungbrant, 33 år från Funghult, Mariannelund.

– Vi har hela tiden känt att det skulle vara det bästa, både för de anställda och för orten med en ny ägare som är bekant med bygden och känner för den, säger Leif Alexandersson.

– Så vi har hela tiden hoppats att det skulle bli så här, nu är vi glada att det blir en Mariannelundare som kan det lokala och är känd bland invånarna. Det tror vi blir jättebra.

Enligt överenskommelsen tar Tobias Fungbrant över från den 1 april. Tanken är att Leif och Lotta Alexandersson ska finnas med vid sidan av en tid, för att underlätta övertagandet, så Tobias kommer in i verksamheten på ett bra sätt.

 

Vi söker Tobias Fungbrant för en kommentar.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt