Annons:

Frendo drabbas hårt av vägbygget –

Frendo drabbas hårt av ombyggnationen av Norra Oskarsgatan. "Det är ett märkbart tapp på kunder och försäljning eftersom folk kör andra vägar", säger Leif Alexandersson. Foto: Lotta Madestam

Frendo drabbas hårt av vägbygget – "Ett märkbart tapp"

Frendo i Hultsfred har drabbats hårt av ombyggnationen av Norra Oskarsgatan. 
– Det börjar bli jobbigt nu, det har ju hållit på så länge, säger delägaren Leif Alexandersson.

Annons:

Kunderna och försäljningen har minskat i och med att många väljer att köra en annan väg för att slippa den dåliga vägen under byggtiden.

– Vi började märka det på allvar i januari och vi ser att det försvinner köp hela tiden. Särskilt på de produkter som är smidigt att hoppa in här för att köpa på väg till eller från jobbet. Som kaffe och tobak, säger Leif Alexandersson och fortsätter:

– Numera åker många en annan väg för att det är så guppigt, dammigt och skitigt och då handlar man någon annanstans där man ändå åker förbi.

Märkbart tapp

Leif Alexandersson vill inte gå in på några siffror, men understryker att det är ett märkbart tapp. På vissa varor mer än på andra.

– Det är ju mycket som spelar in nu, så det är egentligen svårt att säga vad som är vad med det allmänna orosläget som gör att de flesta har sämre siffror. Men vi får ju höra ständigt att folk inte längre kör förbi, utan att de väljer andra vägar. 

Hur allvarlig skulle du säga att situationen är?

– Det börjar bli jobbigt nu, det har ju hållit på så länge. Just att de inte kan få ordning på vägen, det skulle ju gå att köra på en grusväg, men det är så jävla mycket gupp.

”Försöka härda ut”

Nu ser han fram emot det färdiga resultatet.

– Det kommer att bli bra. Det blir ett lyft för den här delen av Hultsfred, det ser man ju. Så det väntar vi verkligen på att det ska bli färdigt, men att det skulle behöva ta så här lång tid, med så mycket gupp, det hade vi inte trott.

– Så det är bara att sitta lugnt och försöka härda ut och hoppas att det går så fort som möjligt till de får på i alla fall ett lager asfalt.

Hur ser du på möjligheterna att få tillbaka kunderna när vägen är klar?

– Det tror vi ju på. Klart någon har väl skaffat sig andra vanor, men vägen kommer att bli bra, så då hoppas vi att kunderna kommer tillbaka.

Har full förståelse

Simon Råsbacken, projektledare på ÖSK, har full förståelse för att trafikanterna tycker att det varit jobbigt att köra Norra Oskarsgatan under byggtiden.

 – Vi vet att det har varit jobbigt för alla som har kört där, men vi har gjort så gott vi kunnat för att det ska flyta på så smidigt som möjligt och för att hålla öppet till de olika företagen, som Körners, Frendo, Sibylla och Nevel, så man haft tillgång till dem under hela tiden, säger Simon Råsbacken som hoppas att fler ska börja köra och gå Norra Oskarsgatan efter satsningen.

– Så kan man kanske se en tydlig uppgång då istället, tillägger han.

HÄR kan du också läsa: Asfalten inte långt borta: varnar för störningar – Något försenade"

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt