Annons:

Kronofogden om försöket att sälja Hotell Dacke –

Kronofogden har gjort bedömningen att Hotell Dacke inte går att sälja. Nu gör ägaren Jorma Isomettä ett eget försök. Foto: Arkivbild

Kronofogden om försöket att sälja Hotell Dacke – "Bevakas sannolikt"

Efter två exekutiva auktioner gav Kronofogden upp försöket att sälja Hotell Dacke. Nu ger myndigheten sin syn på ägaren Jorma Isomettäs försök att sälja fastigheten.
– Vi bedömde att det inte fanns någon marknad för en försäljning, säger jurist Suzanne Roos.

Annons:

När en sådan bedömning görs blir det ingen mer auktion.

– Vi har i regel inte mer än två auktioner, utan ska en tredje vara aktuell måste vi tro att fastigheten kan bli såld.

– Så det är i undantagsfall vi har tre auktioner. Jag har haft det någon gång när exempelvis en bank sagt att de tänker ropa in fastigheten. Nu var absolut inget tredje försäljningsförsök aktuellt, säger Suzanne Roos och förklarar att det är en kostnadssak också. Det kostar pengar för Kronofogden att göra ett försäljningsärende.

Den här gången var inget sådant undantagsfall?

– Nej, vi gjorde den bedömningen att det inte fanns någon marknad för en försäljning. Vi hade inget mer bud vid de aktuella auktionerna.

Ropade in sitt eget hotell

Kronofogden gjorde två försök att sälja fastigheten Klubban 4 i Virserum på exekutiv auktion. Första inroparen betalade handpenning, men fullföljde inte köpet.

Andra gången i juni överraskade Jorma Isomettä genom att ropa in sin egen fastighet för knappt 2,2 miljoner kronor. Han betalade en handpenning på 219 500 kronor. Men inte heller han fullföljde köpet.

Fri att sälja

Tidigare i höstas hävdes utmätningsbeslutet.

– Det är i enlighet med de bestämmelser som säger att kan man inte ha en tredje auktion, så ska det hävas, säger Suzanne Roos.

Under tisdagen var Dagens Hultsfred först med att berätta Jorma Isomettä lagt ut Hotell Dacke till försäljning på Blocket. Priset är satt till 5,8 miljoner kronor.

– När utmätningsbeslutet är hävt innebär det att Isomettä är fri att själv sälja fastigheten, så det är inga konstigheter egentligen, säger Suzanne Roos.

Dags datum uppgår Jorma Isomettäs skuld till Kronofogden till 523 887 kronor. Det är en skatteskuld som han tidigare förklarat har sin grund i en reavinstskatt efter en fastighetsförsäljning i Stockholm.

Vad händer om han säljer fastigheten?

– Får vi tips om att det pågår någonting får vi fortsätta följa vad som händer, om det skulle vara så att han lyckas sälja det, säger Suzanne Roos. Det blir Verkställighetens sak att följa upp, det är de som gör utmätningarna. Så det kommer sannolikt bevakas, men det är som sagt en annan avdelning så det vet inte jag.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt