Annons:

NYTT STORVARSEL PÅ BOKLOK I GULLRINGEN

Boklok i Gullringen varslar ytterligare 50 medarbetare om uppsägning. Foto: Simon Henriksson

NYTT STORVARSEL PÅ BOKLOK I GULLRINGEN

Boklok fortsätter varsla. Under onsdagen tvingades företaget lägga ett nytt storvarsel för de anställda i fabriken. Totalt omfattas 50 medarbetare. 

Annons:

Tidigare i våras lade Boklok ett varsel om totalt 65 anställda vid sin fabrik i Gullringen. Samtliga blev efter förhandlingarna också uppsagda.

Men det räcker uppenbarligen inte. Under onsdagen varslade man ytterligare totalt 50 medarbetare som är anställda i Gullringen. 

Varslet omfattar både yrkesarbetare och tjänstemän. 

Bakgrunden till varslet beskrivs vara en fortsatt försvagad bostadsmarknad och de minskade volymerna i den svenska projektorganisationen för 2023.

– Jag förstår att dagens varsel är ett tungt besked för våra medarbetare här i Gullringen. Vi befinner oss i en svag bostadsmarknad och ser för tillfället en lägre efterfrågan på nybyggda bostäder än vi räknade med vid det tidigare varslet. Samtidigt ska man inte glömma att det finns ett stort underliggande behov av bostäder i Sverige. BoKlok är en långsiktig aktör och vi har en viktig roll att fylla även framåt, säger Lars Jonson, vd för BoKlok, i ett pressmeddelande.

"Redo att växla upp"

Fackliga förhandlingar startar omgående och ambitionen är att kunna ge besked till de berörda medarbetarna innan semesterperioden startar. 

– Det känns tungt att behöva ge ytterligare tuffa besked till medarbetarna här i fabriken i och med dagens varsel. Förr eller senare kommer dock bostadsbyggandet i gång igen, och då är vår toppmoderna fabrik redo att växla upp och producera hållbara hem i en konkurrenskraftig takt, säger Robert Gurbin, fabrikschef BoKlok.

Medarbetarna ska ha informerats om varslet efter lunchtid på onsdagen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt