Annons:

NYTT JÄTTEVARSEL PÅ BOKLOK I GULLRINGEN

Boklok i Gullringen varslar ytterligare 65 anställda om uppsägning. Foto: Simon Henriksson

NYTT JÄTTEVARSEL PÅ BOKLOK I GULLRINGEN

För tredje gången på mindre än ett år lägger Boklok ett nytt storvarsel vid sin fabrik i Gullringen. Hela 65 medarbetare berörs av varslet. 

Annons:

Som en konsekvens av en svag bostadsmarknad i Sverige har Boklok tvingats lägga ännu ett varsel för de anställda i fabriken i Gullringen. 

Det är det tredje stora varslet på mindre än ett år vid fabriken. I februari 2023 varslades 65 anställda om uppsägning. I juni samma år kom nästa tunga varsel och då berördes 50 anställda. 

Nu varslas ytterligare 65 anställda om uppsägning. 

"Mot bakgrund av en svag bostadsmarknad kommer BoKloks projektverksamhet inte kunna starta nya bostadsprojekt i tidigare planerad takt, vilket i sin tur påverkar orderingången till fabriken i Gullringen", skriver Boklok i ett pressmeddelande.

– Det är mot bakgrund av en svag bostadsmarknad och en stor osäkerhet i orderingången som vi tvingas lägga ett nytt varsel för våra medarbetare i fabriken idag, säger Robert Gurbin, fabrikschef BoKlok.

Förhandlingar omgående

De fackliga förhandlingarna på företaget startar omgående. 

– Nu är fokus på att ta hand om våra medarbetare i det tuffa läge de befinner sig i. Samtidigt vet vi att det finns ett stort underliggande behov av bostäder i Sverige, så vi ska också fokusera på att vara redo att leverera kvadratsmarta och energieffektiva hem när marknaden vänder, säger Lars Jonson, vd för BoKlok.

Slår varslet igenom fullt ut har 180 anställda fått gå hem på väldigt kort tid. Boklok kommer i sådana fall att endast ha 14 anställda i sin fabrik.

Fler artiklar följer.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt