Annons:

Lokala storföretaget tog paus i arbetet – samlades för att följa kvartsfinalen

Boklok tog en paus från arbetet – och hejade fram Sverige till VM-semfinal. Foto: Jonas Davidsson/Pressbild

Lokala storföretaget tog paus i arbetet – samlades för att följa kvartsfinalen

När Ingemar Stenmark körde stannade hela Sverige upp. Kanske är det på väg att bli likadant med det svenska damlandslaget? Boklok i Gullringen tog en paus från arbetet och följde matchen tillsammans hela styrkan. 

Annons:

Sverige ställdes mot Japan i VM-kvartsfinal på fredagsförmiddagen. Mitt under arbetstid för många svenskar. Boklok i Gullringen hittade en lösning på det – och samlade hela personalstyrkan i hall 16 för att följa dramat. En perfekt avslutning på första veckan efter semestern.

– Vi valde att göra det här till en teamaktivitet. Vi var klara med veckomålet fram till matchstart och då tyckte vi, eftersom vi satt upp det lite som ett mål, att vi kunde göra den här aktiviteten tillsammans och stödja landslaget. Vi kände att vi bidrog till segern, säger fabrikschefen Robert Gurbin och skrattar. 

I hall 16 var var det uppdukat med popcorn, dricka och lite annan fika.

– Det togs emot väldigt positivt. Medarbetarna hade med sig peruker och tröjor. Landslagets färger går ju hand i hand med Bokloks så det passade perfekt. 

"Viktigt att visa vår uppskattning"

Boklok har haft en väldigt tung vår och tidig sommar, där man tvingats göra stora nedskärningar. Varsel har lagts i omgångar och ett stort antal medarbetare har fått gå hem efter många år. 

Då blev det här extra viktigt, menar Robert Gurbin.

– Det är fortsatt tufft för oss. En del som slutar jobbar fram till oktober, en del har redan gått hem och en del har fått andra jobb och slutar snart. Det är viktigt att visa vår uppskattning och hittas gemensamma punkter att samlas kring. När möjligheten fanns lyckades vi att nå målet och då passade det jättebra. 

Hur går det för er nu annars?

– Vi tror på att det kommer komma igång, men de åtgärder vi har gjort beror på att vi ser ganska mycket lägre volymer hela det här året. Till nästa sommar är det ganska låga volymer, men därefter tror vi att det kommer igång igen. 

Nu väntar semifinal på tisdag mot Spanien. Om Boklok gör samma sak då är inte helt säkert.

– Vi får se, jag utesluter ingenting. Men det här var egentligen en engångsinsats.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt