Annons:

Han tar över verksamheten:

André Bjälefors, här tillsammans med sonen Anton, tar över kabel-tv-nätet i Virserum. Foto: Lotta Madestam/Arkiv

Han tar över verksamheten: "Viktigt att servicen lever kvar"

Dackebygdens kabel-tv-nät lever vidare. André Bjälefors tar över den anrika verksamheten från Ola och Fredrik Magnusson.
– För mig är det viktigt att servicen lever kvar, säger han.

Annons:

Själva övertagandet av driften av Virserums eget kabel-tv-nät tar André Bjälefors över den 1 oktober i år. En ny central med teknik som har flera fördelar kommer att byggas upp. 

Dackebygdens kabel-tv-nät får också ett nytt namn. André Bjälefors har startat ett nytt företag vid namn DBE Kabel-tv, vilket står för Dackebygdens Elektronik. 

– Ola och Fredrik höll på att lägga ned det och frågade då om jag var intresserad att ta över. Det härrör ju redan lite till min befintliga verksamhet, eftersom vi säljer tv-apparater och paraboler här. Det blir ett bra komplement, säger han till Dagens Hultsfred. 

Hög hushållstäckning

För André Bjälefors var det ett ganska självklart val att säga ja till att överta verksamheten.

– Jag vill bibehålla servicen i Virserum. Det vi släcker ned är bredbandet i kabel-tv-nätet. Det är lite för mycket krångel för att få det att lira helt. Men vi ska bygga upp ett kabel-tv-nät med startpunkt här i min butik. I dagsläget är det kanske 150 kunder, men jag hoppas att det ska bli runt 200 i alla fall. I systemet som Ola och Fredrik har finns ju all kunddata och det finns potential för 230 kunder. Sedan är det en del som gått över till fiber och så vidare. 

Kabel-tv-nätet i Virserum har hög hushållstäckning.

– Det är någonstans mellan 94 och 97 procent. Det täcker nästan alla. Det här är ett lokalt nät och vi ska göra en del uppgraderingar, så att det blir modern teknik. Många vill fortfarande ha linjär-tv även om man streamar mycket och då är det viktigt att det fungerar som det ska och att det är bra bild. Det blir Com Hem-standard med högsta möjliga bildkvalitet, säger han.

Servicen viktigast

Utbudet består av cirka 36 kanaler med varierat innehåll och flera utländska kanaler. 

– Det finns fördelar med ett kabel-tv-nät. För ett standardutbud är det klart billigare och man kan ha hur många tv-apparater som helst inkopplade. Det går att spara en del pengar på det, säger André Bjälefors.

Det viktigaste för honom är inte att tjäna mycket pengar på det här, förklarar han.

– Det är viktigt att det inte försvinner, utan att servicen finns kvar här i Virserum. Många äldre vill ha linjär-tv, men det vill även en del yngre. Grejen av att få tv till en billig peng uppskattas av många. 

Kan bli nyheter

Det kan också bli fler nyheter längre fram.

– Det kan bli så att vi bygger ut med fler tjänster, men jag vill bli varm i kläderna först. 

Under september månad ska den nya anläggningen byggas upp. Planen är att det inte ska behöva bli några avbrott, förutom när kanalerna ska ställas in. 

– Jag kommer säkert få hjälpa en del kunder nu i början, men jag har precis gått ut med ett brev till alla kunder om vad som är på gång. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt