Annons:

  • Lokala pizzerian har fått ny ägare – gick från anställd till egenföretagare

    Målilla Pizzeria har ny ägare. Mohieddin Bazzazeh är lycklig över att driva sin egen restaurang. Foto: Lotta Madestam

  • Lokala pizzerian har fått ny ägare – gick från anställd till egenföretagare

    Mohieddin Bazzazeh har inte sagt till så många att han är ny ägare. "Så kunderna tror kanske att jag bara jobbar här", säger han. Foto: Lotta Madestam

  • Lokala pizzerian har fått ny ägare – gick från anställd till egenföretagare

    Efter många år som anställd har Mohieddin Bazzazeh tagit steget och blivit egenföretagare. Foto: Lotta Madestam

Lokala pizzerian har fått ny ägare – gick från anställd till egenföretagare

Efter att ha varit anställd på flera restauranger, bland annat i Hultsfred, driver Mohieddin Bazzazeh nu sin egna pizzeria.
– Jag har inte sagt till så många att jag är ny ägare, så kunderna tror kanske att jag bara jobbar här, säger han och ler.

Annons:

Det är lunchtid och kunderna anländer till Stockholmsvägen. Målilla Pizzeria har en ny ägare i Mohieddin Bazzazeh, 38 år, som tagit över verksamheten efter Mahmoud Abubaker.

– Jag tog över den 1 augusti. Det har gått jättebra och jag trivs i Målilla, människorna är snälla här. Så nu letar jag efter en lägenhet här, åt mig och min familj. Får vi en bostad, tänker jag att vi ska flytta hit. Det är långt att åka från Oskarshamn, säger han.

Lång erfarenhet

Mohieddin Bazzazeh flyttade till Sverige från Syrien 2017. Under de här åren har han jobbat på bland annat Milano i Hultsfred, när den låg på sin förra adress, Pinchos i Oskarshamn i två olika omgångar och däremellan på en restaurang i Stockholm.

Men han har betydligt mer vana än så.

– Tidigare jobbade jag som pizzabagare i Syrien i 16 år. Jag har trivts jättebra på Pinchos, men nu kände jag att det skulle vara roligt att ha en egen restaurang. Det är jag mycket glad för.

Pizzerian kommer fortsätta heta Målilla Pizzeria, medan företaget heter Adam Pizza. 

Blir det några förändringar med dig som ägare?

– Jag skulle vilja måla om allt, men det får vänta lite. Så vill jag byta ut maskinerna, säger han och visar runt i lokalen. Jag hoppas också få färdig en uteservering till nästa sommar, det är högsta prioritet. Men menyn, såserna och recepten är samma som innan. Samma mat, samma allt, säger han.

Vad har du själv för favoritpizza?

– "Sverige" med kebab och sallad, den är godast, säger han och skrattar.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt