Annons:

MAN DÖMS I GRANNFEJD – SKA BETALA 50 000 I SKADESTÅND

Mannen lyste med hellyse i parets sovrum och hissade upp en strålkastare i flaggstången. Genrebild. Foto: MostPhotos

MAN DÖMS I GRANNFEJD – SKA BETALA 50 000 I SKADESTÅND

En man i 60-årsåldern döms för flera ofredanden i en grannfejd i ett exklusivt villaområde i Vimmerby kommun. Han ska nu betala 50 000 i skadestånd till tre olika målsägande.

Annons:

De drabbade är ett par som bor granne med mannen samt deras dotter. Bakom konflikten finns skilda meningar i bygglovsfrågor. Mannen har så fort han haft möjlighet mellan 1 oktober 2021 och 29 juli 2022 skrikit kränkande tillmälen till mannen och kvinnan.

Dessutom har han vid flera tillfällen riktat bilens helljus in i deras sovrum och vid ett tillfälle hissat upp en byggstrålkastare i sin flaggstång och riktat den mot grannhuset. Vid ett annat tillfälle har mannen kört en kompressor enbart för att störa grannarna.

Vid ett tillfälle gav sig mannen även på parets dotter och kränkte henne.

Döms mot sitt nekande

Mannen har förnekat alla anklagelser, men domstolen vilar sitt beslut på en relativt bred bevisning. Det handlar dels om videospelningar där mannen ”under förhållandevis lång tid högljutt och ihärdigt skrek diverse förolämpningar och kränkande tillmälen” och dels om vittnesuppgifter.

Tingsrätten menar att gärningarn motiverar ett par månader i fängelse, men nöjer sig med en villkorlig dom eftersom man inte ser någon risk för fortsatt brottslighet. Däremot blir det 12 000 kronor i böter och 50 000 i skadestånd, 20 000 vardera till mannen och kvinnan och 10 000 till deras dotter.  

Han döms för tre fall av ofredande. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt