Annons:

ANRIKT FÖRETAG I KONKURS – SÅ MÅNGA ANSTÄLLDA BERÖRS

Termolux AB med konstruktion och tillverkning i Virserum har försatts i konkurs vid Kalmar Tingsrätt.

ANRIKT FÖRETAG I KONKURS – SÅ MÅNGA ANSTÄLLDA BERÖRS

Termolux AB i Virserum har försatts i konkurs. Efter de senaste årens dåliga företagsklimat blev dagens starkt vikande byggmarknad till slut avgörande. Tio anställda berörs.

Annons:

Termolux startade redan 1982. De senaste 20 åren har man främst arbetat med aluminiumbaserade produkter för fönster, dörrar och fasader.

För närvarande sysselsätter bolaget tio personer med konstruktion och tillverkning i Virserum.

Dagens Hultsfred har sökt vd Thomas Håkansson under dagen, han hänvisar till ett pressmeddelande som togs fram i samband med konkursen, i vilket han tackar all trogen personal, kunder och leverantörer för ett gott samarbete.

"De senaste årens dåliga företagsklimat (pandemin) samt dåliga växlingskurs har gjort det svårare att bibehålla lönsamheten. Till detta kommer nu en starkt vikande byggmarknad med brist på arbete, vilket har medfört att vi med stor förtvivlan tvingas avveckla allt och begära företaget i konkurs”.

Röda siffror i tre år

Enligt Allabolag.se hade företaget en omsättning på drygt 13 miljoner kronor förra året. Bolaget har haft röda siffror sedan 2020. 2022 handlar det om ungefär minus 850 000 kronor.

Konkursen inleddes i går. Till konkursförvaltare har utsetts Helena Karlsson på Advokatfirman Kronan i Kalmar, som besökte företaget under torsdagen.

Hur ser du på möjligheten att rädda företaget?

– Det finns en del pågående ordrar, så vi tittar brett naturligtvis för att försöka hitta en lösning och tänker att det inte är ett otänkbart scenario att vi skulle kunna få en fortsatt verksamhet.

Som skulle rädda kvar företaget och jobben på orten?

– På ett eller annat sätt, i något format ja.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt