Annons:

Efter konkursen:

Bilden är en genrebild. Foto: Bildbyrån

Efter konkursen: "Säljer tillgångarna så får vi se hur långt det räcker"

Konkursförvaltare Håkan Jansson, Vimmerby, försöker sälja de tillgångar som finns efter att Crilles VVS och Värmepumpsteknik AB gått i konkurs. Det finns dock inga planer på att sälja rörelsen.

Annons:

Den 11 januari kom beskedet att företaget, som hade lokaler på Norra Oskarsgatan i Hultsfred, gått i konkurs. Skälet tidigare ägaren Crille Barman uppgav var coronatiden som lett till jättelånga väntetider på värmepumpar och att marknaden gått ner.

Håkan Jansson på Advokaterna Holmén Jansson Svedberg HB i Vimmerby utsågs till konkursförvaltare och kan nu berätta mer.

– Det var verksamhet som, vad jag förstått det, förlorat i intäkter med hänsyn till marknadsläget, så man har inte kunnat driva verksamheten vidare, säger han till Dagens Hultsfred.

Vet du vad skulderna uppgår till?

– Nej, jag har inte sammanställt det än, men det finns leverantörsskulder och så finns det någon skuld till en leasinggivare, men exakt kan jag inte svara på det på rak arm, säger Håkan Jansson.

Närmast ska en bouppteckning göras och de tillgångar som fanns i verksamheten ska säljas på auktion. Enligt auktionsfirman handlar det om bland annat handverktyg av olika slag och någon släpkärra, som kommer ingå i en samlingsauktion inom det närmaste.

– Numera säljer man det mesta på nätauktioner. Man tror att det är dåliga tider, men än så länge får man bra betalt för grejerna, så får vi se hur långt det räcker för att betala skulderna. Det finns inga planer på att sälja rörelsen.

Crilles VVS & Värmepumpsteknik hade inga anställda, utöver ägaren själv, så det finns inga löneanspråk.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt