Annons:

Klart: Nya bolaget godkänt – så ska ägaren fira positiva beskedet

Smålandsmejeriet, med Marcus Wenner som en av de inblandade, har fått klartecken att ta över konkursade Emåmejeriet. Foto: Lotta Madestam/Privat

Klart: Nya bolaget godkänt – så ska ägaren fira positiva beskedet

Allt är klart, Smålandsmejeriet har fått klartecken att ta över konkursade Emåmejeriet.
– Avtal före konkurs är ovanliga. Det händer kanske vart tionde år, säger konkursförvaltare Erik M Gabrielsson, som nu fått de godkännanden som behövdes.

Annons:

Emåmejeriet gick i konkurs i torsdags och samma kväll kunde vår tidning berätta att ett nytt bolag, Smålandsmejeriet AB stod beredd att ta över verksamheten.

Ett överlåtelseavtal förelåg redan innan konkursen och nu har Erik M Gabrielsson hört berörda borgenärer och den så kallade Tillsynsmyndigheten i konkurser.

– Det sista beskedet kom vid lunch på måndagen. Ingen har haft någon invändning mot affären och min granskning har inte heller visat annat än att affären kunnat genomföras, uppger han i ett mailsvar till vår tidning.

Tar över på fredag

Fordringsägarna har accepterat budet och tanken är nu att affären genomförs under påskhelgen, förutsatt att Smålandsmejeriet fullföljer betalningen. Fram till dess drivs verksamheten av konkursboet.

– Smålandsmejeriet tar över långfredagen. Driften pågår som vanligt fram till övertagandet, kunderna ska inte märka någon skillnad, uppger Gabrielsson.

Hur vill du kommentera att det blev en så snabb lösning för företaget efter konkursen?

– Avtal före konkurs är ovanliga. Det händer kanske vart tionde år, men i detta fall synes hanteringen ha varit korrekt. Snabba lösningar är generellt bra för både rörelsen och för fordringsägarna, säger Erik M Gabrielsson.

Marcus Wenner, som är en av aktörerna i nybildade Smålandsmejeriet AB, uppgav till vår tidning i förra veckan att det inte kommer bli någon skilland för företagets 13 anställda. I fredags hade ingen aviserat att de vill sluta, enligt Wenner.

Han säger så här om att Smålandsmejeret fått klartecken:

– Även om jag förväntade mig det, så är det skönt att det gick snabbt. Nu har vi full fokus på att allt fortsätter fungera som vanligt och att våra butiker fortsätter att beställa, minst lika mycket som tidigare. Produktionen rullar på som den ska i Hultsfred och leveranserna är ute på vägarna som vanligt.

När har ni för avsikt att betala för köpet?

– Så snart som möjligt, planerat innan påsk, det vill säga i morgon.

Kommer du fira det här beskedet på något sätt?

– Jag kommer fira med att köpa på mig en ordentlig laddning med Emåprodukter till påskhelgen, säger Marcus Wenner som fortsatt vill avvakta med att avslöja resterande aktörer i företaget.

– Det släpper jag så fort köpet är helt klart.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt