Annons:

Klart: Industrifastighet såld till företag som expanderar i kommunen

Industrifastigheten på Björkuddvägen är såld för 750 000 kronor. Foto: Lotta Madestam

Klart: Industrifastighet såld till företag som expanderar i kommunen

Industrifastigheten på Björkuddvägen är såld. Foxhill Fastighetsförvaltning AB expanderar med mer lokaler i Hultsfred.
– Det har gått jättebra i Hultsfreds kommun, vi sitter med stabila hyresgäster sedan tidigare, säger företagets Thomas Andersson.

Annons:

Fastigheten lades ut till försäljning i somras, sedan den tidigare ägarens hyresgäst gått i konkurs. Nu kan Magnus Boberg, ansvarig mäklare på Fastighetsbyrån, bekräfta att den är såld.

– Det var absolut rätt köpare kan jag säga, det är killar som har bra tankar och idéer, så det känns roligt, säger han.

Två fastigheter sedan tidigare

Ny ägare till den 3 500 kvadratmeter stora industrilokalen är Foxhill Fastighetsförvaltning med säte i Bettna. Det här är företagets tredje fastighet i Hultsfred. De två tidigare är köpta av HKIAB, Hultsfreds Kommunala Industri AB.

– Det har gått jättebra i Hultsfreds kommun, vi sitter med stabila hyresgäster sedan tidigare på Vallgatan i Virserum och Gränsgatan i Hultsfred, så där har vi tryggheten i bolaget, säger Thomas Andersson, som driver företaget tillsammans med sin son Joel Andersson, ensam ägare och vd.

Vad har ni för planer för fastigheten?

– Fastigheten är tom sedan konkursboet sålt alla inventarier och maskiner. Vi har 1 200 kvadrat som är klara att hyra ut, plus kontor, lunchrum och personalutrymmen. Utöver det finns ytterligare en del, men den kräver en omfattande renovering.

– Den delen återställdes aldrig efter en brand, utan det byggdes nytt istället, så den har legat i träda sedan 1980-talet. Det är en kostsam historia att renovera, så det ligger längre fram i tiden. Först vill vi se hur det artar sig med hyresgäster. 

Vad tror du om förutsättningarna att få in hyresgäster?

– Jag tror de är goda, dels för att fastigheten ligger bra, relativt centralt i Hultsfred, och tack vare att vi betalade ett relativt bra pris har vi lagt oss på en väldigt låg hyresnivå. Antingen om vi hittar en större hyresgäst, eller så går det att dela av lokalen. Då är det mycket lättare att få det uthyrt, vi är öppna för olika förslag, säger Thomas Andersson.

Begärde 1,4 miljoner kronor

Begärt pris var 1,4 miljoner kronor, men landade slutligen på 750 000 kronor på grund av att det är ett defekt värmesystem.

– Så vi ska investera i ny pelletsvärme, i övrigt är allt klart för att flytta rakt in. Vi tänker oss att lokalen passar bra för exempelvis tillverkningsindustri eller lager.

Har ni ambitionen att växa ytterligare med mer lokaler i kommunen?

– Ja, vi ska fortsätta att investera, absolut. Vi vill hålla oss i trakten, så det är ganska samlat, eftersom vi byggt upp ett kontaktnät med väldigt bra hantverkare som hjälper till att sköta fastigheterna.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt