Annons:

Matbutiken i Järnforsen kommer få nya ägare igen. Foto: Pixabay

EFTER ÅTTA MÅNADER – NU SÄLJS MATBUTIKEN: ”JOBBAT GRATIS”

I drygt åtta månader har Dimitri Solstav drivit matbutiken i Järnforsen. Nu väljer han att sälja butiken och gå vidare i livet.
– Jag kunde inte tjäna något på det. Jag hoppades på en bättre vinst, säger han angående beslutet.

Annons:

Den 24 maj förra året öppnades matbutiken i Järnforsen igen efter att ha varit stängd i flera månader. 

Nu, drygt åtta månader senare, har familjen Solstav bestämt sig för att sälja matbutiken, något som Oskarshamns-Tidningen/Barometern var först att rapportera om.

– Det finns jättemånga snälla personer i samhället som stöttar och gynnar butiken genom att handla mycket varor men pengarna räckte precis till fakturorna. Då har det blivit att jag har fått jobba gratis och jag är bara 22 år och vill inte sitta här i en väldigt liten by, säger Dimitri Solstav till Dagens Hultsfred. 

"Ekonomin var på gränsen"

Familjen hade stora förhoppningar som grusades ganska rejält efter en helt okej start.

– Sommaren var väl bra och likaså starten i maj. Hösten och vintern har varit mycket svår och ekonomin var hela tiden på gränsen, säger Solstav. 

När började du fundera på att sälja matbutiken?

– Vi kände en stor oro när pengarna bara räckte till fakturorna för några månader sedan, det blev inte som vi hade tänkt oss helt enkelt. Vi har kämpat på sedan dess och försökt klara av det. Det har varit tydligt att vi behöver göra något mer för att öka försäljningen och jag saknar erfarenheten. Vi har varit fyra stycken i butiken men vi blev två när farföräldrarna lämnade då de inte kunde språket så bra, säger Solstav. 

De tar över matbutiken

Det finns redan nu en ny ägare klar till butiken och det är Hans-Peter Mange som kommer driva butiken tillsammans med Marie Garpenklint. 

– Jag kommer lämna inom en månad om allt går bra. 

Vad ska du göra nu?

– Jag vill plugga vidare till tandläkare i Stockholm. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt