Annons:

Matbutiken i Järnforsen har fått en ny ägare som planerar att öppna i månadsskiftet april-maj. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Väntan är över – Järnforsen får tillbaka sin matbutik

Väntan på att den stängda matbutiken i Järnforsen ska öppna igen är snart över. Konstantin Solstav är ny ägare till butiken som öppnar i månadsskiftet april-maj.
– Vi ser det som ett långsiktigt projekt, säger den nye ägaren Konstantin Solstav.

Annons:

Efter att butiken i Järnforsen varit stängd i flera månader öppnar den nu med en helt ny ägare och ortsbornas långa väntan är snart över. 

Konstantin Solstav har skrivit kontrakt på hela fastigheten och tillsammans med familjen som ursprungligen kommer Ukraina jobbar man för att göra butiken redo för öppning inom kort. 

– Familjen måste ha någon sysselsättning och vi har erfarenhet av att driva butik från Ukraina. Vi ser möjligheterna och har bra kontakter. Det är lite oklart hur snabbt vi kan dra igång men det handlar om några veckor, säger Konstantin Solstav. 

"Gör fint i butiken"

Butiken kommer drivas i Handlarns regi och den nye ägaren vill öppna i slutet av april eller i början av maj. Han ser fram emot att ge ortsborna en matbutik på nytt. 

– Det får inte dröja allt för länge. Vi håller på och gör fint i butiken just nu och sen ska vi fylla på med varor och köra igång. Vi gör inget halvdant och jag håller på att skriva kontrakt med leverantörer och snart får vi skyltarna till butiken, säger Konstantin Solstav. 

Hur känns det att öppna en butik i Järnforsen?

– Förhoppningsvis kan det bli ett lyft för Järnforsen som samhälle. De kommer må bättre och slippa åka många extra mil till andra orter för att handla mat.

"Frågar när vi ska öppna"

Konstantin har bott i Nybro i sju år och driver sedan två år tillbaka ett företag som riktar in sig på takunderhåll och fasadmålning. Tanken är att butiken i Virserum ska drivas av hans bror Pylyp Solstav och farmor Liybov Sukhovexkhov. 

– Jag ska vara med och sätta igång allt och sen är tanken att min bror och farmor ska driva butiken när de har kommit in i det och blivit varma i kläderna. Vi är en stor familj och de flesta bor i Nybro. Farmor har precis flyttat upp till Järnforsen och vi har köpt fastigheten. Vi får se om fler av oss flyttar upp, säger han. 

Vad har ni fått för respons än så länge?

– Det är farmor som är i butiken just nu och det är en del som kommer dit och pratar med henne. De frågar när vi ska öppna och är glada. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt