Annons:

Då blir det företagsgala i Hultsfred – omröstning till pris tas bort

Johan Kling på Fasadglas utsågs till årets företagare och årets nyföretagare vid förra årets företagsgala på Hotell Hulingen. Den 29 mars är det dags för en ny gala. Foto: Ossian Mathiasson

Då blir det företagsgala i Hultsfred – omröstning till pris tas bort

De två senaste åren har allmänheten fått utse årets företagare. I år blir det Företagarna själva som gör det på företagsgalan på Hotell Hulingen den 29 mars.
– Vi väljer ut en vinnare i år. Det kändes som den mest lämpliga lösningen, säger Carl-Anton Johansson från Företagarna i Hultsfreds kommun.

Annons:

Snart ska framgångsrika företagare i Hultsfreds kommun prisas för sitt arbete under 2018. Fredagen den 29 mars äger företagsgalan rum på Hotell Hulingen. Då delas flera priser ut i följande kategorier: årets företagare, årets nyföretagare, årets köpman, årets UF-företag, näringslivsstipendiat och årets SSA-företag. 

"Ett säkert kort"

Det blir inga större förändringar i upplägget av årets gala.

– Upplägget är ungefär likadant som förra året. Vi har samma konferencier (Fredrik Thalin), han är väldigt populär, rolig och ett säkert kort vid sådana tillställningar. Vi har underhållning från Dimpker Brothers (Adam och Martin Dimpker) från Västerviks kommun. Det blir galabuffé med en smak av vår som de säger på Hotell Hulingen, säger Annelie Ohlsson, handläggare på utvecklingskontoret på Hultsfreds kommun. 

Det är inte riktigt klart vilka som är nominerade i de olika klasserna. 

– Det ska gå in till kommunstyrelsens arbetsutskott i morgon. Vi har kommit fram med förslag och sedan får de bestämma vilka som vinner respektive kategori, säger Annelie Ohlsson. 

Allmänhetens röst tas bort

Förra året var det Johan Kling på Fasadglas som fick ta emot det ärofyllda priset som årets företagare på galan och det var andra gången som allmänheten fick vara med och säga sitt om vem som var mest värd priset. I år har inte allmänheten något att säga till om då Företagarna själva utser vinnaren av årets företagare.

– Det kan växla från år till år och i år kommer vi utse årets företagare. Det kommer kanske tillbaka nästa år, säger Carl-Anton Johansson. 

Har ni redan bestämt vem som ska få priset?

– Ja, vi har ett tänk, säger Carl-Anton Johansson. 

På onsdag arrangeras ett lokalt idénäste i Hultsfred för UF-företag i Hultsfred. Juryn utser vid detta tillfälle tre nominerade finalister där en blir vinnare av priset som årets UF-företag och får ta emot det vid företagsgalan. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt