Annons:

Klart: Hon tar över och driver KGM-hallen i egen regi

Lina Holmquist tar över den verksamhet som KGM har haft i KGM-hallen i Hultsfred, framför allt gymmet. Foto: Ossian Mathiasson

Klart: Hon tar över och driver KGM-hallen i egen regi

Det lokala företaget KGM kommer inte längre vara ansvariga för gymverksamheten i KGM-hallen i Hultsfred. Det är i stället Lina Holmquist från Vimmerby som kommer ta över och driva gymmet i egen regi.

Annons:

Sedan några år tillbaka tog KGM över lokalerna bredvid Vartaområdet för att kunna använda det som visningslokal för företagets idrottsmaterial.

Företaget satsade på att göra om det till ett gym för Hultsfredsborna och det var något som föll väl ut. Nu kommer KGM, som miljoninvesterade i gymmet i våras, att låta någon annan ta över och driva gymverksamheten. 

– Gymmet är inte vår kärnverksamhet. Det tog mycket tid och energi från vårt dagliga arbete och gjorde att vi behövde hitta någon annan som kan ta över och driva gymmet, säger Jonas Friberg på KGM.

Det står nu klart att det blir Vimmerbybon Lina Holmquist som tar över driften av hela KGM-hallen från och med 1 september.

– Jag har ett företag som jag håller på att utveckla som kommer ta över driften av hela byggnaden. Hallen används mycket av gymnastikklubben och det kommer de fortsätta att göra, likaså Melles sjukgymnastik finns kvar. Jag kommer öppna upp en butiksdel framöver, det är tanken. Jag finns redan i lokalerna men från och med 1 september blir det skarpt läge, säger Lina Holmquist.

"Blir bättre för de som gymmar"

Allt började med att hon upprättade en kontakt med KGM för utveckla PT-verksamheten och hyra in sig på gymmet. Det blev något helt annat än vad hon kunde föreställa sig. 

– Jag fick höra att de (KGM) planerade att någon annan skulle ta över och jag visade intresse och fick det.

Hur ser du på denna utmaning som väntar dig?

– Mycket positivt. Jag själv är född och uppväxt i Hultsfred så det gör det lite roligare. Man känner till mycket folk och folk vet vem jag är. Jag ser stora möjligheter till att driva det framåt och få in nya målgrupper som kanske inte tränar jättemycket i dag, säger Holmquist. 

KGM har inte drivit gymmet så aktivt under de senaste åren och Jonas Friberg på KGM tror att Lina Holmquist är helt rätt person för att ta över gymverksamheten. 

– Jag tror att det blir bättre för de som gymmar. De får någon som brinner för det och som har intresset och kunskapen på ett annat sätt. Vi fräschade upp gymmet rejält i våras, något som skulle göra det lättare för att någon annan att komma in och ta över, säger Jonas Friberg. 

Lägger fokus på PT-delen

Enligt Holmquist kommer gymnastikklubben fortsätta med gruppträningar medan hon själv lägger ett större fokus på delen med att vara personlig tränare. 

– Jag satsar på PT-delen och är precis utbildad mamma-mage-tränare så sådana grupper kommer jag ha ansvar för, säger hon. 

Hur ser din bakgrund inom yrket ut?

– I grunden är jag utbildad ortopedtekniker och samtidigt som jag jobbade som det så utbildade jag mig till personlig tränare och kostrådgivare i Stockholm. Jag har några påbyggnadskurser som instruktör och mamma-mage-tränare och har jobbat på Träningshuset i Vimmerby i två och ett halvt år. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt