Annons:

Lina Holmquist slutar med gymmet i KGM-hallen – de här tar över

Hultsfred Gymnastikklubb tar över gymmet i KGM-hallen i samverkan med KGM AB från och med den 1 maj. Foto: Lotta Madestam

Lina Holmquist slutar med gymmet i KGM-hallen – de här tar över

Nu står det klart att Hultsfred Gymnastikklubb tar över och driver gymmet i KGM-hallen vidare, i samverkan med KGM AB.
– Vi vill värna om orten och föreningslivet, därför var det ett självklart val att tillfråga om de ville testa att driva gymmet vidare med stöd av oss, säger Mattias Engqvist på KGM AB.

Annons:

Lina Holmquist från Vimmerby har drivit gymmet de två senaste åren. Nu slutar hon för att vara föräldraledig. 

– Det har varit två jätteroliga år. Men så har det också varit tufft med coronapandemin, jag har fått kämpa hela tiden. Men jag skulle inte vilja ha det ogjort och jag har byggt upp mitt företag så det kommer finnas kvar även efter min föräldraledighet, även om jag inte finns kvar i KGM-hallen, säger hon. 

Istället blir det HGK som driver det vidare i samverkan med KGM AB. Att deras samverkan tar ett ytterligare steg är naturligt, menar Mattias Engqvist, som offentliggjorde nyheten på tisdagsmorgonen.

– Under flertalet år har parterna haft ett mycket gott samarbete när det gäller trupp- och breddgymnastiken. Nu kommer samarbetet även omfatta gymmet i KGM-hallen, förklarar han i ett pressmeddelande.   

2012 flyttade KGM AB in med sin verksamhet i Vartas gamla lokaler på Norra Oskarsgatan som de renoverade till ett nytt fräscht gym, en sporthall med tillhörande omklädning samt kontor med butiksyta.

"Ett mycket bra komplement"

Redan då var gymnastikklubben en av de första hyresgästerna och nu tio år senare kommer föreningen driva gymmet vidare.

– Att bredda verksamheten till att även omfatta ett gym är ett mycket bra komplement till föreningen. Det ger oss möjligheten att erbjuda ett bredare utbud av träningsformer till både nya och befintliga medlemmar, när vi kompletterar med gymdelen, säger HGK:s ordförande Sandra Örmander, som uppskattar att föreningen fick frågan från KGM att ta över driften.

– Nu får vi testa på att driva det vidare i föreningsregi och se hur våra ideella krafter bär, tillägger hon.

Från och med den 1 maj är det föreningen som driver gymmet vidare och samma dag bjuder man in till öppet hus.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt