Annons:

  • Öppet hus på KGM-hallen – nu har Holmqvist tagit över

    Lina Holmquist har tagit över KGM-hallen i Hultsfred och bjöd in till öppet hus i helgen. Foto: Stefan Härnström

  • Öppet hus på KGM-hallen – nu har Holmqvist tagit över

    Gymnastikklubben med Wendela Winglycke, till höger, i spetsen berättade om sin verksamhet. Foto: Stefan Härnström

  • Öppet hus på KGM-hallen – nu har Holmqvist tagit över

    Foto: Stefan Härnström

  • Öppet hus på KGM-hallen – nu har Holmqvist tagit över
  • Öppet hus på KGM-hallen – nu har Holmqvist tagit över

Öppet hus på KGM-hallen – nu har Holmqvist tagit över

På lördagen var det öppet hus på KGM-hallen i Hultsfred. Det var många som testade ett gympass eller bara såg sig om i de fina lokalerna. Dessutom tog flera med sig blommor och småpresenter till den nyblivna gyminnehavaren. Som vår tidning berättat tidigare tog Lina Holmquist över gymmet nyligen och har börjat planera för att förverkliga sin vision av hur fler ska börja träna.

Annons:

– Jag vill att KGM-hallen ska kännas ännu mer tillgänglig i framtiden. I dag är det 16-årsgräns för de som vill gymträna men jag jobbar med att starta upp ungdomsgrupper för de mellan 14 och 16. Det är ett stort intresse bland ungdomar. Dessutom vill jag få även de äldre att fortsätta träna efter nyårslöftet. Vi kör lunch-PT i små grupper på 4 personer, det kan vara ett gäng från jobbet som går ihop för att träna, berättar Lina.

Tidigare jobbade hon heltid på Träningshuset i Vimmerby men sedan ungefär en månad är det hon som driver KGM-hallen och det är en del skillnader med att vara chef.

– Nu väljer jag mer detaljarbete själv eftersom jag gör planeringen. Bokföring, städning och annat runtom styr jag också själv nu. Jag hoppas kunna vara mer tillgänglig och eftersom jag är från Hultsfred är det kul att träffa gamla skolkompisar och bekanta som vill börja träna på gymmet, säger Lina.

Många är nervösa  

Hon förklarar att många tyvärr fortfarande drar sig för att testa olika former av träning för att man är rädd för att göra fel eller se fel ut i en lokal man delar med andra. En del kan känna sig nervösa bara för att gå dit.

 – Många vill träna men vill inte göra fel i maskinerna eller blir nervösa av att kanske se svettiga och ansträngda ut. Folk som gått länge på gym bryr sig inte om nybörjaren intill gör bort sig, man struntar i deras kläder. Man går in i sig själv och sin egen träning. Det tar tid att lära sig maskinerna eller de fria övningarna, där kan man ofta få hjälp av veteranerna om man är ny.

Något för alla

Det bästa med KGM-hallen är enligt Lina att alla kan hitta något som passar i träningsväg. Det går att gruppträna eller köra ett pass själv. Här finns en sjukgymnastmottagning som gymmet samarbetar med. Gymnastikklubben har träningar i andra änden av lokalen och alla kan samarbeta bra tack vare att man ligger vägg i vägg, eller rent av rum i rum, med varandra.

Under lördagen hade gymnastikklubben danspass för barn som leddes av Gladys Troncoso och Thea Ainemo. Tillsammans med Wendela Winglycke visade de upp sin del av KGM-hallen.

– Vi har ett brett utbud med pass för alla. Det är alltid viktigt med träning och rörelse men extra viktigt att komma igång som barn. Har man rört sig mycket som barn är det lättare att fortsätta eller återuppta ett aktivt liv som vuxen, säger Wendela Winglycke.

Stefan Härnström

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt