Annons:

Jubel efter miljonbidraget – då ska utomhusanläggningen stå färdig

Wendela Winglycke (till höger) är verksamhetsutvecklare i Hultsfred GK och gläds över miljonbidraget från Allmänna arvsfonden. Foto: Stefan Härnström

Jubel efter miljonbidraget – då ska utomhusanläggningen stå färdig

Hultsfred Gymnastikklubb fick i onsdags det besked som de har längtat och väntat efter. Allmänna arvsfonden går in med drygt 2,2 miljoner kronor för att klubben ska bygga en parkourbana i Hultsfred. 
– Anläggningen ska stå färdig under sommaren 2022, säger HGK:s verksamhetsutvecklare Wendela Winglycke. 

Annons:

Det var i onsdags som Hultsfred Gymnastikklubb fick besked om att de beviljas miljonbelopp, drygt 2,2 miljoner kronor, till att bygga en utomhusanläggning med inriktning mot parkour, motorik och hinder i nära anslutning till Hagadal.

– Vi är otroligt glada över detta besked. Vi hade givetvis både hoppats och trott att det skulle gå vägen, men ändå känns beskedet som en överraskning. Vi visste inte exakt vilken dag beslut skulle komma så det förstärker såklart känslan, säger Wendela Winglycke. 

Hur är känslan att få beskedet med tanke på att ni har lagt mycket tid och energi på detta?

– Precis som du säger så har vi lagt otroligt mycket tid på detta. Vi har haft oändliga möten med arbetsgruppen, men vi har också lagt många timmar på att skriva ansökan till Arvsfonden. I och med att Arvsfondsprojekt kan ge mycket pengar så är det också en ganska omfattande ansökan som behöver skrivas och man behöver ha koll på väldigt många delar redan innan ett projekt kan beviljas, till exempel exakt budget, vilka entreprenörer som kan tänkas vara intresserade av att delta och vilken arkitekt som kan tänkas klara av att rita en sådan anläggning. Det har därför varit många turer fram och tillbaka, vi har fått läsa på om processen och vi har fått tänka om ibland. Därför känns det som en extra stor vinst nu när allt jobb vi faktiskt har lagt ner har lönat sig. En stor del av jobbet med att få anläggningen på plats har därför redan genomförts. Nu börjar det riktiga jobbet, säger Wendela Winglycke. 

Så ser tidsplanen ut

Hon vill också tillägga att klubben har fått stor hjälp från Hultsfreds kommun med ansökan och att de går in i projektet och investerar mycket pengar. 

– Vi ser detta projekt som ett gemensamt projekt mellan HGK och Hultsfreds kommun. Vi har även jobbat nära arkitekten Xinga Li och Ahmed Al-Breihi som tidigare satt med i Gymnastikförbundets parkourkommitté under ansökningsprocessen. Deras hjälp har varit ovärderlig, säger hon. 

Enligt klubbens projektplan ska byggstart ske under sen vinter/tidig vår 2022 och anläggningen ska stå färdig under sommaren 2022. 

– Tanken är att vi ska kunna börja använda anläggningen i vår verksamhet till höstterminen 2022. Vi hoppas verkligen att vi kommer lyckas hålla denna tidsplan, men om det är något vi har lärt oss under det cirka ett och ett halvt år som vi har arbetat med projektet så är det att allt tar lite längre tid än vad man planerar. Vi kanske kan jobba på i ett annat tempo nu när vi faktiskt vet att projektet kommer att bli verklighet.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt