Annons:

Lokal klubb igång igen – startar projekt för att öka ungdomars delaktighet

Hultsfred Gymnastikklubb har kommit igång med gruppträning i mindre skala än vanligt och startar ungdomsråd i vår. Foto: Hultsfred GK

Lokal klubb igång igen – startar projekt för att öka ungdomars delaktighet

Hultsfred Gymnastikklubb har kommit igång med sin verksamhet igen. Ett nyhet är att klubben startar ett ungdomsråd under våren. 
– Syftet med projektet är att öka unga gymnasters och ledares inkludering, delaktighet och påverkan på styrelsearbetet, säger verksamhetsutvecklaren Wendela Winglycke. 

Annons:

Efter ännu ett längre uppehåll i verksamheten har Hultsfred Gymnastikklubb börjat komma igång igen.

För några veckor sedan kom beskedet om att barn- och ungdomsidrott är undantaget från striktare restriktioner så klubben har startat verksamheten för barn och ungdomar som är födda 2005 eller senare.

– Detta var ett väldigt glädjande besked för oss och vi kunde därför direkt sätta våra planer för en eventuell start i verk. Under förra veckan startade därför flera av våra grupper inom bamsegympa, truppgymnastik, äventyrsgympa och danzy upp igen, säger Wendela Winglycke. 

Gruppträning igång i mindre skala

Klubben drog även igång gruppträningen under förra veckan om än i en mindre skala än vanligt.

– I KGM-hallen finns möjlighet till att sprida ut sig och hålla avstånd och för att vara säkra på att vi följer Folkhälsomyndighetens och Gymnastikförbundets restriktioner har vi infört ett bokningssystem där vi maximalt kan ta emot sju deltagare per pass. Vi kommer dessutom fortsätta erbjuda digitala pass via Zoom, säger Wendela Winglycke och fortsätter:

– Våra Gymmix-deltagare är vana vid att det bara är att dyka upp till våra gruppträningspass, och vi brukar dessutom få plats väldigt många i salen under gruppträningen. Vi är i ett helt annat läge nu, men det verkar som att bokningssystemet fungerar bra och det ska absolut inte vara krångligt för deltagaren att boka in sig på de olika passen. Varje fredag vid lunchtid kommer vi att släppa på bokningarna för nästkommande veckas pass och vi ser redan att vissa pass blir fulla snabbt efter platssläpp. Givetvis är det väldigt roligt, men vi ser fram emot en tid igen då vi kan välkomna alla som vill träna till hallen.

Klubben erbjuder sju fysiska pass i KGM-hallen och två pass via Zoom varje vecka.

– För att kompensera våra medlemmar för platsbegränsningen har vi även beslutat att halvera våra terminsavgifter, men det går självklart bra att betala per gång också.

Startar ungdområd under våren

Ett annat projekt som klubben kommer starta under våren är ett ungdomsråd.

– Vi har via projektbidrag från Riksidrottsförbundet fått möjlighet till att dra igång projektet som går ut på att sätta ihop ett råd med cirka sex–åtta medlemmar, både gymnaster och ledare, i ålder 13–20 år.

Syftet med projektet är att öka unga gymnasters och ledares inkludering, delaktighet och påverkan på styrelsearbetet.

– Resultatet vi hoppas på är en förening där aktiva ungdomar har ett större inflytande över styrelsebeslut, samtidigt som styrelsen kan få värdefull input från aktiva gymnaster och ledare som finns ute i verksamheten. Kanske kan det här även gro ett frö hos ungdomarna till att gå med i den riktiga styrelsen och fortsätta med styrelsearbete.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt