Annons:

Klubben satsar på nya aktiviteter – förbereder nytt träningsevent i februari

Hultsfred Gymnastikklubb inleder det nya året med flera nya aktiviteter och förbereder årets upplaga av "Hultsfred inspirerar" i februari. Foto: Ossian Mathiasson

Klubben satsar på nya aktiviteter – förbereder nytt träningsevent i februari

Hultsfred Gymnastikklubb har dragit igång en ny termin som betyder nya aktiviteter. I februari kommer dessutom träningseventet ”Hultsfred inspirerar” tillbaka för andra gången. 

Annons:

Ett nytt år har startat och förstås medför det en massa löften som vi människor lova oss själva att genomföra. 

Många går i tankarna att börja ett nytt träningsliv och Hultsfred Gymnastikklubb har dragit igång en ny termin med nya aktiviteter. 

I fredags drog gymnastikklubben igång ett av vårens stora projekt, nämligen öppen hall i KGM-hallen för barn och föräldrar. 

– Med stöd av Länsstyrelsen Kalmar Län har vi fått bidrag till att bedriva en verksamhet dagtid i KGM-hallen för barn i åldern 0–5 år tillsammans med sina föräldrar eller annan vuxen anhörig. Projektet har ett integrationstema, men alla som är lediga tillsammans med sina barn på fredagsförmiddagarna är välkomna. Vi kommer leka lekar, prova sporter och umgås tillsammans, både barn, vuxna och ledare. Organiserade aktiviteter kombineras med fri lek i en välutrustad idrottshall med många möjligheter, säger Wendela Winglycke, verksamhetsutvecklare på Hultsfred Gymnastikklubb. 

Gymnasieelever ska komma i träning

En annan aktivitet som drar igång nu på onsdag är ungdomspass i form av cirkelfys för gymnasieungdomar efter skoltid. Ungdomarna tränar tillsammans med hjälp av en ledare från gymnastikklubben. 

– Vi bjuder på ett cirkelfys-pass som kör igenom hela kroppen och stärker både musklerna och ökar uthålligheten, säger Wendela Winglycke. 

Seniorpass i form av gruppträning för personer över 65 år är ytterligare en aktivitet som gymnastikklubben väljer att satsa på under våren. Passet kommer vara under torsdagsförmiddagarna i KGM-hallen. 

– Ett cirkelfys-pass som passar dig som vill träna pulshöjande och stärkande övningar som går att anpassa efter din egen förmåga. I olika stationer varvas övningar för hela kroppen som ökar både uthållig styrka och kondition, säger Winglycke. 

Rörelseglädje under en heldag

Om en dryg månad, lördagen den 8 februari, arrangerar klubben den andra upplagan av träningseventet ”Hultsfred inspirerar”. Förra årets evenemang lockade uppemot 100 personer och klubben var nöjda med resultatet. 

– Denna gång har vi bjudit in inspiratörerna Tobias Karlsson, Jose Nunez och Betty Wassenius som alla tre kommer bjuda på både träningspass och föreläsningar under dagen. Dessutom kommer Tobias hålla en av sina uppskattade dansklasser. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt