Annons:

Klubben är igång efter långt coronauppehåll – många nyheter i höstprogrammet

Wendela Winglycke är verksamhetsutvecklare i Hultsfreds GK. Foto: Stefan Härnström

Klubben är igång efter långt coronauppehåll – många nyheter i höstprogrammet

Hultsfred Gymnastikklubb har dragit igång sin verksamhet på nytt efter ett långt uppehåll till följd av coronapandemin. 

Annons:

Sedan en tid tillbaka är i princip hela gymnastikklubbens verksamhet igång som vanligt. Klubbens verksamhetsutvecklare Wendela Winglycke berättar att föreningen har en hel del på gång denna höst. 

Nytt gruppträningspass för kvinnor

Gymmix Intro är klubbens senaste tillskott inom gruppträningen och är ett grundläggande gruppträningspass endast för kvinnor. 

– Passet är perfekt för dig som är nyfiken på vad gruppträning är och vill träna tillsammans med andra. Du får träna såväl styrka och kondition som koordination genom att prova på olika pass och olika redskap. Passet är på basnivå, uppbyggt enkla övningar/rörelser där du utgår från dina egna förutsättningar, och passar dig som är nybörjare och vill komma igång, säger Wendela Winglycke. 

Seniorfysen fortsätter som vanligt men har flyttats till dagtid på torsdagsförmiddagarna.

– Passet riktar sig mot alla som definierar sig som seniorer och vill träna allsidigt. På seniorfysen tränar vi igenom hela kroppen i varierande övningar, säger Winglycke. 

Ärentyrsgympa är nytt

Äventyrsgympa är årets nyhet i klubbens barn- och ungdomssektioner och är en grupp för barn från förskoleklass. 

– Äventyrsgympa är en fartfylld och spännande gymnastikträning. Här får barnen möjlighet till att träna på sin kroppskontroll i varierande, spännande och utmanande moment, exempelvis hinderbanor och styrke- och rörelseövningar. De får även lära sig de grundläggande gymnastikmomenten. 

För ett år sedan startade klubben upp barn- och ungdomsgrupp inom ”Alla kan gympa”, en verksamhet för personer med olika typer av funktionsvariationer. 

– Gruppen är nu väletablerad på vårt schema, men vi har ännu plats att ta emot fler barn i gruppen. Du får bland annat träna grundmotorik, koordination, styrka och uthållighet samt röra dig till musik. Vi leker lekar, bygger banor och testar olika typer av redskap så att du får träna din kropp på så många olika sätt som möjligt.

Utökning till Virserum 

Truppgymnastik har funnits i Hultsfred i många år och nu har de utökat verksamheten till Virserum. 

– Även här har vi fortfarande möjlighet till att ta emot några fler barn i gruppen. Till Virserum har Svenska kyrkan och Aspelands pastorat sponsrat gymnasterna med ett helt nytt air-track för att de ska kunna ta träningen till nästa nivå.

Inför vårterminen 2021 kommer klubben jobba med ett nytt projekt vid namn ”HGK:s rörelsebidrag”. Det går att sökas av den som har svårigheter att med egna medel betala medlems- och träningsavgift. 

– Därmed kan man få ett bidrag av föreningen som täcker detta. Bidraget kommer att vara sökbart ett par veckor innan terminsstart och är sökbart av alla, både de som redan är medlemmar i föreningen likväl som nya medlemmar.

Ska bekämpa sexuella övergrepp

Klubben har anslutit sig till Idrottsbrevet, ett initiativ av föreningen ”Tre ska bli noll” som arbetar för att bekämpa sexuella övergrepp på barn. 

– Detta innebär att alla våra ledare genomför en utbildning med fokus på barns kroppsliga och personliga integritet. Vi vet vad vi ska göra både för att arbeta förebyggande och vid en eventuell händelse av kris i föreningen.

Klubben är också på jakt efter nya ledare som vill engagera sig ideellt i föreningen. 

– Vi söker ledare till alla grupper, men lite extra just nu till truppgymnastik, trupp bas i Virserum, äventyrsgympa i Virserum och parkour i Hultsfred.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt