Annons:

 • Arbetet inlett – då ska Hultsfreds första parkourbana stå klar

  Robin Karlsson, Magnus Gustafsson och Dan Gustavsson har inlett arbetet med parkourbanan intill Sågdammen. En av en handfull stationer byggs ute på udden med ett trallgolv längst ut, där man kan samlas för en gemensam aktivitet om man vill. Foto: Lotta Madestam

 • Arbetet inlett – då ska Hultsfreds första parkourbana stå klar

  Skiss på hur det kommer bli.

 • Arbetet inlett – då ska Hultsfreds första parkourbana stå klar

  Stationen "Banan" som fått inleda arbetet.

 • Arbetet inlett – då ska Hultsfreds första parkourbana stå klar

  Material till en av stationerna som placeras ut på olika platser kring Sågdammen. Foto: Lotta Madestam

 • Arbetet inlett – då ska Hultsfreds första parkourbana stå klar

  Längst ut blir det ett trallgolv där man kan samlas för en gemensam aktivitet om man vill. Foto: Lotta Madestam

Arbetet inlett – då ska Hultsfreds första parkourbana stå klar

Under flera år har den varit en vision. Nu är arbetet med parkourbanan runt Sågdammen inlett.
– Det känns oerhört spännande och kul, säger Wendela Winglycke, verksamhetsutvecklare på Hultsfred Gymnastikklubb.

Annons:

Klubben står bakom satsningen på en helt ny parkour-, motorik- och hinderbana i området kring Sågdammen och Hagadal, vilket är ett samverkansprojekt med Hultsfreds kommun, som lyft området med målsättningen att det ska användas flitigare.

– Jättekul att vi äntligen kommit så här långt med vår del. Det som har känts som ett stort projekt på flera år, ligger nu ändå ganska nära i tid, säger Wendela Winglycke.

Hur ser tidsplanen ut?

– Just nu känns det som vi kommer hålla tidsplanen med att vara färdiga under sommaren och vår plan är att ha en invigning lagom till höstterminens start.

Totala budgeten för projektet är 3,2 miljoner kronor, pengar som klubben får i stöd från i huvudsak Allmänna Arvsfonden, men också från Hultsfreds kommun.

Olika stationer

Robin Karlsson, Magnus Gustafsson och Dan Gustavsson från AB Gilbert Gustafssons är i färd att bygga på banan när Dagens Hultsfred hälsar på. De inledde arbetet för två vecka sedan ute på udden, intill den grillplats som ingår i kommunens projekt kring dammen. Här kan du läsa mer om det. 

– Det är väldigt kul att det satsas på någonting sådant här, säger Dan Gustavsson och fortsätter arbetet med stationen ”Banan”.

Handfull stationer

I parkourbanan ingår en handfull stationer, som alla fått olika arbetsnamn.

– Det blir hinder plus en parkourbana. Det finns de stationer där det istället för att springa och hoppa emellan blir fokus på att hänga och svinga, berättar ordförande Sandra Örmander och fortsätter:

– Stationerna är utplacerade runt dammen, så tanken är att man ska kunna nyttja hela området. Antingen springer man mellan stationerna för att utföra dem ett efter ett, om det är ett pass i syfte att ta sig runt. Eller så är man på en och samma station. Vi hoppas det kan nyttjas på lite olika sätt. 

Tappar de äldre ungdomarna

HGK ser ett väldigt stort intresse för parkour i Hultsfred.

– Vi har 20-30 barn aktiva i vår parkourgrupp, som det är kö till för tillfället, säger Wendela Winglycke. Däremot ser vi att deltagarna slutar när de kommer upp i ålder. När de kommer till en viss gräns och upplever att det inte finns så mycket att utvecklas inom. Så vi kände att en riktig anläggning skulle bidra till att vi kan behålla de här ungdomarna som slutar med idrott runt tonåren. Så det är verkligen jätteroligt att vi fick det här projektet beviljat.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt