Annons:

Helens nya företag ska ge äldre en guldkantad vardag

Helen Baarman från Vena har startat ett företag som ska inrikta sig mot äldre ensamma människor som behöver stöd och omsorg. Foto: Privat

Helens nya företag ska ge äldre en guldkantad vardag

Helén Baarman från Vena har startat ett nytt företag som ska inrikta sig mot äldre ensamma människor som behöver stöd och omsorg i sin vardag.
– Jag hoppas att jag kan vara till hjälp till många, säger hon till DV/DH.

Annons:

Venabon Helén Baarman är väl medveten om att många äldre människor sitter ensamma och har anhöriga på långt håll. 

Nu vill hon sätta guldkant på många äldres vardagar genom att starta ett nytt företag. 

– Jag har jobbat inom hemtjänsten i många år och vet hur det ser ut hos många äldre personer. Många har anhöriga på långt håll och måste ringa till dem när det är något eftersom hemtjänsten inte får göra allt, säger Helén Baarman. 

"De äldre är så utsatta"

Hon har gått i de här banorna ett bra tag och känner att hon vill göra något nytt vid sidan av kontorssysslorna på Crilles VVS och Värmepumpsteknik. 

– Jag hoppas att jag får tid över. De äldre är så utsatta, speciellt här på landsbygden. Det blir ofta något annat i en storstad. Här på landsbygden är de hemma i sina hus och det kan vara svårt att ta sig till olika ställen, säger Baarman.

Vad kan du hjälpa till med?

– Det handlar framför allt om sådana saker som inte hemtjänsten gör. Det kan handla om att ta en promenad med dem, stryka gardiner, påskpynta, rista alla mattor, köpa blommor. utföra trädgårdsarbete och julhandla. 

"Jag är startklar"

Företaget ska gå under namnet Guldkant omsorg och hemtjänster och hon känner sig startklar. 

– Bilen är tankad så det är bara att åka, jag är startklar. Det är klart att det blir en uppstartssträcka där det handlar om att hitta målgruppen och se till så man syns. Därefter får se hur stort intresset är och vad det kan bli av det. Jag är supertaggad. Jag tänker lägga ut reklam i brevlådorna i Hultsfreds och Vimmerby kommun, det är så jag får börja. 

Under tiden som hon arbetade inom hemtjänsten märkte hon att äldre människor ofta är ensamma. 

– Det finns nog ett behov av att få sällskap och extra guldkant på tillvaron. De får bestämma själv över sitt liv och göra något roligt. Jag hoppas att jag kan vara till hjälp till många. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt