Annons:

Klart: Nytt par tar över campingen i Hultsfred

Rickard Hägglund och Erica Hammarlund tar över Camping Hultsfred från och med årsskiftet. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Klart: Nytt par tar över campingen i Hultsfred

Nu är det klart vilka som ska driva Camping Hultsfred nästa sommar. Det blir Kungsbackaparet Rickard Hägglund och Erica Hammarlund.
– De har skrivit på ett femårigt avtal, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Kultur- och fritidsförvaltningen i Hultsfred har beslutat om de nya arrendatorerna och gav information på tisdagens sammanträde för kommunstyrelsens arbetsutskott. 

Ett gäng intressenter har intervjuats men valet föll på Rickard Hägglund och Erica Hammarlund från Kungsbacka. 

– Det har varit en lång process som har handlat mycket om att diskutera för att hitta rätt. Vi hade många intressanta arrendatorer som är duktiga och kunniga inom området. Under arbetets gång har personerna som jobbat mest med det sett att Rickard och Erica är ett par med framtidsplaner och som har erfarenhet från olika turistsatsningar. De har jobbat en hel del utomlands inom upplevelse och turism, säger Lars Rosander.

"Ser positivt på en fortsatt utveckling"

Paret har bildat ett bolag, tecknat ett femårigt avtal med Hultsfreds kommun och tar över campingen från och med 1 januari. 

– De har en del idéer om hur de vill utveckla campingen och i det sammanhanget så är de väldigt måna om att Hultsfredsborna ska nyttja badplatsen, säger Rosander. 

Antje och Maik Rohde har drivit Camping Hultsfred i nio år och haft strax över 100 000 gäster på campingen. Årets säsong besöktes av 16 807 gäster, en höjning med 765 gäster jämfört med föregående år. 

– Maik och Antje har gjort ett jättefint jobb med att öka på övernattningarna med många turister från Europa. Deras jobb har haft stor betydelse för handeln, turism och andra evenemang. Jag ser positivt på en fortsatt utveckling och det är Maik och Antje som har lagt grunden för det, säger Rosander.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt