Annons:

  • Rekord i antal gästnätter – något oväntat lockar:

    Lugn och ro lockar campinggäster till Hultsfred. "Liksom våfflorna", berättar Erica Hammarlund med veckans våffla "Burratavåffla" i handen. Rickard Hägglund med en av de nya GT-drinkarna, sedan paret satsat på drinkmeny den här säsongen. Foto: Privat

  • Rekord i antal gästnätter – något oväntat lockar:

    I år har paret satsat på att göra uteserveringen dubbelt så stor samtidigt som man utökat utbudet i caféet och ordnat med mer underhållning i form av trubadur- och quizkvällar, som fått lokalborna att besöka campingen i allt större utsträckning.

  • Rekord i antal gästnätter – något oväntat lockar:

    Trots att säsongen 2021 var riktigt bra har Hultsfred Strandcamping slagit rekord i antal gästnätter, när man ökat från cirka 6 500 till 8 000 den här säsongen. Foto: Privat

Rekord i antal gästnätter – något oväntat lockar: "Kunde vi aldrig drömma om"

Hultsfred Strandcamping har avrundat säsongen. Det blev rekord – trots ett jättebra 2021. Runt 8 000 gästnätter är 1 500 fler än i fjol och caféet ökar stadigt i popularitet, inte minst tack vare våfflorna som visat sig locka campare till Hultsfred.
– Det kunde vi aldrig drömma om, säger Erica Hammarlund.

Annons:

Hon och Rickard Hägglund har just avrundat sin tredje säsong som arrendatorer av Hultsfred Strandcamping. 2019 skrev de på ett femårigt kontrakt.

– Vi tycker verkligen om campingbranschen jättemycket och vi är superglada att vi satsade på detta. Det känns verkligen som vår grej, säger Erica Hammarlund.

Avslutat säsongen 

När paret satte punkt för säsongen 2022 för en vecka sedan var det så många som ett 40-talet gäster som checkade ut. GP-tävlingen i Målilla bidrog till att ge säsongen en extra skjuts så här på sluttampen.

– Det var kul att få avsluta med en peak uppåt. Det har varit väldigt kul att vi i år fått uppleva alla eventen, som vi inte fått de senaste två åren. Som marknaden exempelvis, det var större och drog mer folk till oss än vi trodde det skulle göra.

Spontant, hur skulle ni vilja summera säsongen? 

– Den har varit superbra. Den har slagit rekord, även jämfört med före vår tid och förra året var ju ett bra år som vi tyckte. Och detta år har varit ännu bättre, så det är superkul.

Den här säsongen kan Hultsfred Strandcamping räkna samman runt 8 000 gästnätter, jämfört med cirka 6 500 i fjol.

Om Erica Hammarlund ska uppskatta fördelningen är det 50/50 svenska och utländska turister, där de flesta utländska inte helt oväntat varit tyskar.

– Men vi har haft en del från Belgien och Holland också, även från England, även om de varit få, säger hon.

Vad säger turisterna, vad är det som avgör att de valt Hultsfred Strandcamping? 

– De allra flesta som kommit till oss ska till Astrid Lindgrens värld. Tyskarna kommer mycket för naturen, jag tror de söker sig till Småland generellt. De tycks gilla området med mycket skog och natur. Frihetskänslan.

Uteserveringen dubbelt så stor

I år har paret satsat mest på att göra uteserveringen dubbelt så stor samtidigt som man utökat utbudet i caféet och ordnat med mer underhållning i form av trubadur- och quizkvällar, som fått lokalborna att besöka campingen i allt större utsträckning.

– Det har varit fullsatt de flesta gångerna, så det har varit jättepopulärt i och med att vi kört familjequiz med blandade frågor som passar alla åldrar, säger Erica Hammarlund.

”Kunde vi aldrig drömma om” 

De omåttligt populära våfflorna har fått fler kreationer – och överraskande har man hört att campinggäster kommer till Hultsfred, tack vare våfflorna.

– Ja, de har uttryckt det att de kommer till Hultsfred för att de sett bilder på våfflorna. Det kunde vi aldrig drömma om, säger Erica och skrattar. 

Just satsningen på cafédelen och våfflorna har bidragit till att antalet säsongsanställda utökades till 14 i år, jämfört med fem i fjol.

Vad gör en campingarrendator resterande året?

 – Vi har varit och hälsat på familj och vänner i Göteborg, men nu är vi tillbaka i Hultsfred för att stänga ner allt. Och vi drar igång planeringen för nästa säsong tämligen omgående. 

Blir det några nyheter till nästa säsong, som du kan dela med dig av redan nu? 

– Nästa år tänker vi att vi ska fortsätta satsa på cafébiten och liksom förfina allt som vi redan gjort. Kanske ha lite mer trubadurkvällar och spelningar, för det tycker vi är roligt. Och så vill vi anställa ännu mer personal. Det är många ungdomar som får sitt första jobb här, säger Erica Hammarlund.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt