Annons:

  • Då öppnar campingen för säsongen – ny uteservering på trädäck byggs

    Hultsfred Strandcamping satsar på cafédelen under kommande säsong och bygger just nu ett stort trädäck som ska fungera som uteservering. Foto: Privat

  • Då öppnar campingen för säsongen – ny uteservering på trädäck byggs

Då öppnar campingen för säsongen – ny uteservering på trädäck byggs

Rickard Hägglund och Erica Hammarlund har många idéer inför sin andra säsong med Hultsfred Strandcamping. Ett byggprojekt som ska vara klart före öppningen på Valborgsmässoafton är en ny uteservering. 
– Jag tror att det kommer bli toppenbra, säger Rickard Hägglund. 

Annons:

Rickard Hägglund och Erica Hammarlund tog över som nya campingarrendatorer för campingen i Hultsfred från och med 1 januari 2020. 

Det blev en tuff första säsong till följd av coronapandemin men campingägarna ser med tillförsikt fram emot en ny säsong. Om en och en halv månad, närmare bestämt på Valborgsmässoafton, öppnar campingen för säsongen 2021. 

– Det är klart att det är osäkert, precis som det är för alla andra, för hur det kommer bli. Vi har en förhoppning om att det kommer vara bättre i år än förra säsongen rent campingmässigt. Vi hade till exempel mycket mer folk i september än vad vi hade i juni förra året. Vi tror att det kommer vara fler besökare men det kommer inte vara som 2019. Det är jättebra att ALV (Astrid Lindgrens Värld) siktar på att hålla öppet, säger Rickard Hägglund. 

Satsar på cafédelen

Campingägarna har en del nyheter att presentera inför kommande säsong. Det byggs för stunden ett stort trädäck som ska fungera som uteservering vid receptionen/caféet. Det är ett projekt som ska vara färdigt innan campingens säsongsöppning. 

– Vi märkte under fjolårssäsongen hur många Hultsfredsbor och folk från närområdet (Vena, Vimmerby, Storebro) som kom till oss för att ta en promenad, fika, käka glass och använda badplatsen. Vi såg hur populärt det var. Vi känner det ska bli bättre och locka fler besökare. Med denna uteservering på trädäck blir det mer prydligt och avgränsat, säger Hägglund. 

Det blir på så vis ett större fokus på cafédelen under 2021. 

– Vi kommer köra vidare på vårt våffeltema som vi började med förra året så vi kommer servera matiga våfflor och bygga en meny kring matiga och söta våfflor i olika kombinationer. Vi hade mjukglass förra året och kommer i år ha kulglass också. Det blir mer fokus på caféet än vad vi hade möjlighet till förra året, säger Hägglund. 

Vad tror du om den nya uteserveringen?

– Jag tror att det kommer bli toppenbra. I sådana här tider ska man sprida ut sig men vi får för allas skull hoppas på att det blir bättre snart. Vi är väldigt taggade för att köra igång med en ny säsong. 

Erbjuder fler aktiviteter till sjöss

Campingen kommer dessutom erbjuda fler aktiviteter på sjön Hulingen i sommar. 

– Vi hade uthyrning av trampbåtar och kanoter 2020 och det var populärt. Nu kommer vi även ha stand up paddleboards och enmans- och tvåmanskajaker. Alla vattenaktiviteter kan man boka online. När det är en varm, solig lördag och många vill komma och hyra så är det bra att vi har ett sätt där de kan boka och säkra upp sin trampbåt i förväg. Det är toppenbra med online-bokningar och självklart kan man komma ner på campingen och hyra också. 

Är det aktuellt med fler satsningar till sommaren?

– Det finns många tankar som vi har i våra huvuden och som vi vill göra. Det är inte alltid man vet vad man hinner klart och får till. En del grejer håller vi för oss själva men vi tycker att det ska vara ett friluftscenter för folk i närområdet. Vi gör allt vi kan för att marknadsföra kommunens superfina vandringsleder som är så bra märkta. Vi har fått tid till att grotta ner oss i det och gjort egna vandringar. Det är något som vi självklart kommer visa upp för våra turister som kommer utifrån. 

Populärt att cykla dressin

Hägglund nämner Hultsfreds dressinuthyrning som en väldigt populär turistattraktion under pandemiåret 2020. 

– Det är en stor turistattraktion som drar folk till Hultsfred. Det var jättepopulärt 2020 och jag tror att det kommer vara minst lika populärt under säsongen som kommer. Vi är väldigt förhoppningsfulla och tycker att det är extra kul med satsningen på ett rejälare café. De som bor här i Hultsfred med omnejd tycker att det var så himla bra. Det är roligt att få jobba vidare med det. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt